Genelkurmay Başkanlığı: "İran Güvenlik Güçlerinden Kaçarak Sınırı Geçen Bir Teröristin Öldüğü... - Son Dakika
Güncel

Genelkurmay Başkanlığı: "İran Güvenlik Güçlerinden Kaçarak Sınırı Geçen Bir Teröristin Öldüğü...

Genelkurmay Başkanlığı, İran güvenlik güçlerinden kaçarak Türkiye sınırını geçen bir teröristin öldüğünü açıkladı.

03.07.2014 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genelkurmay Başkanlığı, İran güvenlik güçlerinden kaçarak Türkiye sınırını geçen bir teröristin öldüğünü açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Van'ın Başkale ilçesi Esenyamaç'ta Kara Kuvvetleri 6'ncı Hudut Alayı Sualtı Hudut Karakol Komutanlığı unsurlarınca, sınırın İran tarafından silah sesleri duyulduğu belirtilerek, "Bu esnada İran Güvenlik Güçlerince, Bölücü Terör Örgütü mensubu silahlı dört teröristle çatışma yaşandığı ve teröristlerin, sınırın Türkiye tarafına kaçtığı, saat 22.00'de Sualtı Hudut Karakol Komutanlığına telefonla bildirilmiştir.

Gelişen bu durum üzerine, Sualtı Hudut Karakol Komutanlığı unsurlarınca; anılan teröristlerin muhtemel yaklaşma istikametleri gözetlenmeye başlanmıştır. Ayrıca, bölgeyi kontrol etmek ve teröristlere müdahale etmek maksadıyla, Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç Kobra Aracı ile iki Hudut Emniyet Timi görevlendirilmiştir" denildi.

Söz konusu timlerin, olay yerine intikal halindeyken, üç teröristin sınırın İran tarafına geri kaçtığını, İran askerleri tarafından vurulan bir teröristin ise köy yakınında, yerde yatar vaziyette olduğunu tespit edildiği kaydedilerek şöyle denildi:

"Yaralı olduğu değerlendirilen terörist tarafından unsurlarımıza aralıklı olarak ateş edilmiş, saat 01.30'da teröristin, bulunduğu yerde hareketsiz olarak kaldığı tespit edilmiştir.

Olay hakkında Başkale Cumhuriyet Savcılığına bilgi verilmiş ve saat 05.00'da yapılan incelemede, anılan teröristin olay yerinde öldüğü tespit edilmiştir. Söz konusu teröristin cesedi, Cumhuriyet Savcısının talimatı ile Sualtı Hudut Karakol Komutanlığına getirilmiştir.

Anılan teröristle beraber, bir adet Kaleşnikof Piyade Tüfeği, iki adet El Bombası ve bir adet telsiz ele geçirilmiştir."

ÜÇ TERÖRİST TESLİM OLDU

Öte yandan, Şırnak Silopi'de bölücü terör örgütü mensubu üç teröristin, silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olduğu ifade edildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Genelkurmay Başkanlığı: 'İran Güvenlik Güçlerinden Kaçarak Sınırı Geçen Bir Teröristin Öldüğü... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement