Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker Açıklaması

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker Açıklaması

"Türkiye'de bu sene hububat üretimi geçtiğimiz seneye göre çok daha iyi bir noktada. Ülkede genelinde 22 milyon ton buğday hasadı kesinleşti"

29.07.2013 18:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, " Türkiye'de bu sene hububat üretimi geçtiğimiz seneye göre çok daha iyi bir noktada. Ülke genelinde 22 milyon ton buğday hasadı kesinleşti" dedi.

İftar programına katılacağı Bitlis'e gitmek için uçakla Muş'a gelen Bakan Eker, havalimanında Vali Vedat Büyükersoy, AK Parti Muş Milletvekilleri Faruk Işık, Muzaffer Çakar, AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler ve partililer tarafından karşılandı.

Eker, gazetecilere yaptığı açıklamada, ramazan ayında yaptıkları gezilerde daha çok insanla buluştuklarını, hayatı paylaşmak adına bu gezileri gerçekleştirdiklerini söyledi.

Gezilerde sektörlerle ilgili gelişmeleri de izlediklerini belirten Eker, "Türkiye'de arpa ve buğday hasadı rekoltesi geçen seneye göre daha iyi. Türkiye'de bu sene hububat üretimi geçtiğimiz seneye göre çok daha iyi bir noktada. Ülke genelinde 22 milyon ton buğday hasadı kesinleşti ve büyük ölçüde hasat bitti. Herhangi bir eksiklik yok. Aksine önceki yıllara göre artış var" diye konuştu.

-"Çözüm Süreci"

Çözüm süreci ile bölgede huzur ve güven ortamının pekiştiğine dikkat çeken Bakan Eker, bölgede ilk defa umutla çözüm sürecinin beklendiğini ifade etti.

Eker, "Süreçle bölgede gerek özel sektör, gerekse kamu yatırımlarında ciddi bir artış ve gelişme var. Vatandaşlarımız da bunu umutla karşılıyor" dedi.

Bakan Eker, daha sonra karayoluyla Bitlis'e hareket etti. - Muş

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement