Gönüllü Kumbara Ev Ekonomisine Can Veriyor - Son Dakika
Yerel

Gönüllü Kumbara Ev Ekonomisine Can Veriyor

"Gönüllü Tasarruf Hesabı Projesi" kapsamında, aldıkları küçük kredilerle iş kurarak ev ekonomisine katkı sağlayan ev hanımları, oluşturulan kumbarada da kazançlarından bir kısmını biriktiriyor.

02.03.2013 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mikro kredi uygulaması kapsamında oluşturulan

"Gönüllü Tasarruf Hesabı Projesi" kapsamında, aldıkları küçük kredilerle iş kurarak ev ekonomisine katkı sağlayan ev hanımları, oluşturulan kumbarada da kazançlarından bir kısmını biriktiriyor.

Reyhanlı ilçesinde mikro kredi uygulaması kapsamında kredi alarak kendi işini kuran ve ev bütçesine katkı sağlayan kadınlar, kumbara hesabındaki paralarıyla da birikim yapmış oluyor.

Mikro Kredi Reyhanlı Sorumlu Adnan Ateş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede 435 kadına kredi imkanı sağladıklarını ve kendi işlerini kurmaları konusunda destekte bulunduklarını söyledi.

Kadınların aldıkları kredileri haftalık taksitlerle kendilerine ödediğini ifade eden Ateş, "Bu uygulamadan kadınlarımız çok memnun. Çünkü kendi işini kurmak isteyen, ancak yeterli sermayesi olmayan kadınlar kredi sayesinde girişimci olmanın ve aile bütçesine katkı sağlamanın mutluluğunu yaşıyor" dedi.

Ateş, kredi alan kadınların kendi istekleriyle şubelerinde "Gönüllü Tasarruf Hesabı Projesi" başlattıklarını dile getirerek, bu proje kapsamında isteyen kadınların günlük en az 1 lirayı buraya attıklarını kaydetti. Kadınların kendi kumbaralarında biriktirdikleri bu parayı 46 haftanın sonunda çekebildiğini anlatan Ateş, "Bu kumbara sayesinde kadınlarımız hem işini yürütüp taksitlerini öderken bir taraftan da para biriktirmiş oluyor. Kumbara projemizdeki amaç, ev hanımlarına tasarruflu olmayı, birikim yapmalarının önemini ve toplu paranın kendileri için ne kadar gerekli olduğunu anlatabilmek" diye konuştu.

Muhabir: Cem Genco

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar - HATAY

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gönüllü Kumbara Ev Ekonomisine Can Veriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement