Gümüşhane'de "Milli İradeye Saygı Programı" - Son Dakika
Yerel

Gümüşhane'de "Milli İradeye Saygı Programı"

Gümüşhane\'de "Milli İradeye Saygı Programı"

Milletvekili Aydın: "Gümüşhanelilerin 1920 1930'ların siyasi polemiği olan 'ekmeğin peşinde' değil, gelişen ve büyüyen Türkiye'nin, dünya lideri bir Türkiye'nin peşinde olacağına inanıyorum"

15.07.2014 13:43

Gümüşhane'de bazı sivil toplum örgütünün oluşturduğu Milli İrade Platformunca, "Yeni Türkiye Yolunda, Milli İradeye Saygı" programı düzenlendi.

Balyemez Konağında iftar yemeğinin ardından düzenlenen programına, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, Belediye Başkanı Ercan Çimen, platform başkanı Metin Aslan, ilçe ve belde belediye başkanları, kamu kurum müdürleri, muhtarlar, sivil toplum örgütü temsilcileri, AK Partili yöneticiler, parti mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Toplantıda konuşan milletvekili Aydın, Türk milletinin tarihinde ilk kez kendisini yönetecek Cumhurbaşkanını seçeceğini belirterek, "Bugüne kadar hep irademizi vekalet verdiğimiz milletvekilleri ya da başka kadrolar seçmiş ve bizi yönetmiştir. Bir milletvekili olarak üzerimizde var olan Cumhurbaşkanımızı seçme yetkimizi referandumla sizlere teslim etmenin onuru yaşıyor ve kendim de sizlerin vekaletiyle var olan yetkiyi sizlere geri teslim etmenin mutluluğu içerisindeyim" dedi.

Milletin hiçbir zaman hata yapmayacağını ifade eden Aydın, "Yanlışa oy vermez ve hiçbir zaman doğru olmayan adama kendisini yönettirmeyeceğini bilir. İşte 10 Ağustos böyle bir gün. Millet kendi içinden çıkmış evladını, kendi değerlerini bilen, Iğdır'ından Diyarbakır'ına, Edirne'sinden Muğla'sına, çiftçisinden emeklisine, kadınından gencine, memurundan esnafına herkesin damarında akan kandaki ruhu bilen ve onunla kaynaşan bir lideri seçecektir inşallah. Gümüşhanelilerin 1920-1930'ların siyasi polemiği olan 'ekmeğin peşinde' değil, gelişen ve büyüyen Türkiye'nin, dünya lideri bir Türkiye'nin peşinde olacağına inanıyorum" diye konuştu.

Belediye Başkanı Çimen ise yeni Türkiye yolunda sıranın kendilerinde olduğunu kaydederek, "12 yıldır Başbakanımızın ülkeyi nereden nereye getirdiğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Yeter artık söz milletin. Sıra şimdi milletimizde. O Başbakanımıza yüzde 60'ların, şehrimizde de yüzde 80'lerin üzerinde, ilk üçe girecek şekilde herkesin desteklemesini, bu ülkenin bir çocuğu olarak sizlerden istiyorum" ifadelerini kullandı.

Platform Başkanı Aslan da yeni Türkiye yolunda emin adımlarla yürüyen Anadolu'nun zulüm dünyasının korkusu, mazlumların yegane umut kaynağı olması gerektiğini belirterek, "Unutmamalıyız ki ülkemizde milli irade, eski bir vapur ile 19 Mayıs 1919'da Samsun'a atılan tek bir adımla başladı. Yeni Türkiye yolunda önümüzde alınması gereken önemli bir viraj daha var" dedi. - Gümüşhane

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gümüşhane'de 'Milli İradeye Saygı Programı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement