Günbat: "Eş Genel Başkanımız Sağlam Delillere Dayanmadan Açıklama Yapmaz" - Son Dakika
Politika

Günbat: "Eş Genel Başkanımız Sağlam Delillere Dayanmadan Açıklama Yapmaz"

Günbat: "Eş Genel Başkanımız Sağlam Delillere Dayanmadan Açıklama Yapmaz"

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin İl Eş Başkanı Selman Günbat, genel başkanları Selahattin Demirtaş’ın, Adana ve Mersin’deki saldırıları gerçekleştiren kişinin IŞİD ile bağlantısı olduğu yönündeki iddiasına, “Eş Genel Başkanlarımız sağlam delillere dayanmadan açıklama yapmaz” diyerek destek verdi.

23.05.2015 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin İl Eş Başkanı Selman Günbat, genel başkanları Selahattin Demirtaş'ın, Adana ve Mersin'deki saldırıları gerçekleştiren kişinin IŞİD ile bağlantısı olduğu yönündeki iddiasına, "Eş Genel Başkanlarımız sağlam delillere dayanmadan açıklama yapmaz" diyerek destek verdi.

HDP İl Eş Başkanı Günbat, 18 Mayıs 2015 tarihinde Mersin il binası ile Adana Seyhan ilçe binasına gerçekleştirilen saldırılara ilişkin açıklama yaptı. İl binasında düzenlenen basın toplantısında Günbat'a, Dengir Mir Mehmet Fırat ve Çilem Öz başta olmak üzere Mersin milletvekili adayları eşlik etti. Toplantıda, 18 Mayıs'ta gerçekleştirilen saldırıların bir katliam girişi olduğunu yineleyen ve "Sistem, hala bir kişi üzerinde ve özellikle bugüne kadar yaptığı ötekileştirme, ayrıştırma ve birilerini karşı karşıya getirme üzerine kurguladığı bir yöntemi tekrar hayata geçirmeye çalışıyor" diyen Günbat, "Eş Genel Başkanım, ismi geçen şahsın Suriye'de IŞİD ile bağlantılı olduğunu ifade ediyorlar ve biz de böyle olduğunu düşünüyoruz" ifadesini kullandı.

7 Haziran seçimleri yaklaştıkça partilerine yönelik saldırıların da arttığını öne süren Günbat, bugüne kadar genel merkez dahil 114 noktada parti binaları, araçları, üyeleri ve gönüllülerinin saldırıya uğradığını belirterek "Adana ve Mersin il binalarımıza yapılan bombalı saldırılar da işin hangi boyuta geldiğini gösteriyor. Adana il binamıza yapılan saldırıda 6 yöneticimiz ve çalışanımız yaralanmıştır" diye konuştu.

HDP'ye yapılan tüm saldırıların planlı ve programlı olduğunu iddia eden Günbat, "Bu saldırılar tek merkezden koordine edilen saldırılardır. Tüm bu saldırılara rağmen biz sağduyumuzu koruduk. Ancak, gelinen aşamada ilk günden itibaren dosyaya gizlilik kararı konuldu. Bu soruşturmanın gizlenmesindeki amaç nedir? HDP binalarına saldıran kişinin kimliği belliyse neden dosyayı gizliyorsunuz?" diye sordu.

"SORUMLULARIN BİR AN ÖNCE AÇIĞA ÇIKARILMALARINI BEKLİYORUZ"

Siyasi iktidar destekli karanlık güçlerin devreye sokularak partilerinin gelişmesi ve seçim çalışmalarının engellenmek istendiğini dile getiren Günbat, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu saldırıların siyasal sorumluluğu hükümet mensuplarına aittir. Her konuşmalarında partimizi hedef gösteren, Eş Genel Başkanlarımıza, parti yöneticilerimize ve vekil adaylarımıza hakaret eden ve iftira atan bu zihniyet yeni ürünlerini Adana ve Mersin'de almıştır. Yaşanan patlamanın sorumluları, 'HDP'nin baraj altında kalması süper olur' diyerek açıklama yapan AKP yöneticileridir."

Çözüm sürecinin AK Parti'nin varlığına bağlı olmadığını belirterek, hiç kimsenin tedirgin olmamasını isteyen Günbat, her ne olursa olsun demokratik mücadelelerinden asla ödün vermeyeceklerini vurguladı. Hiçbir gücün, HDP'nin Türkiye halklarıyla buluşmasını engelleyemeyeceğinin altını çizen Günbat, "Yeni Yaşam ve Büyük İnsanlık çağrılarımız Türkiye'nin dört bir yanında hayat bulmaya devam ediyor" şeklinde konuştu.

"EŞ GENEL BAŞKANLARIMIZ SAĞLAM DELİL OLMADAN AÇIKLAMA YAPMAZ"

Açıklamasının ardından, bir gazetecinin, saldırganın IŞİD ile bağlantısı olduğuna ilişkin bilgilerin hangi kanallardan kendilerine ulaştığını sordu. Bunun üzerine Günbat, şu yanıtı verdi:

"Bizim gizlilik kararı alındığı andan itibaren ne yazık ki, basından öğrendiğimiz şeyler dışında hiçbir bilgimiz yok. Bu konuda bilgilerin nereden, ne şekilde servis edildiğini en azından il olarak biz bilmiyoruz. Eş Genel Başkanımızın yaptığı açıklamalar da merkezi açıklamalardır ve bu bilgilerin sağlam delillere dayanmadan eş genel başkanlarımız tarafından açıklanmayacağını çok iyi biliyoruz. İhtiyaç hissettiğinde kendisi mutlaka bu açıklamaları yapacaktır." - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Günbat: 'Eş Genel Başkanımız Sağlam Delillere Dayanmadan Açıklama Yapmaz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement