Hafta İçi Olmasına Rağmen Menekşe Plajı Doldu Taştı - Son Dakika
Güncel

Hafta İçi Olmasına Rağmen Menekşe Plajı Doldu Taştı

Hafta İçi Olmasına Rağmen Menekşe Plajı Doldu Taştı

Haber-Kamera: İhsan DÖRTKARDEŞ / İSTANBUL DHASıcak hava ve yüksek nemden etkilenenler Küçükçekmece'deki Menekşe Plajı'nda serinlemeye çalıştı.

22.07.2016 10:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber-Kamera: İhsan DÖRTKARDEŞ/ İSTANBUL DHA

Sıcak hava ve yüksek nemden etkilenenler Küçükçekmece'deki Menekşe Plajı'nda serinlemeye çalıştı.

Hafta içi olmasına rağmen Menekşe sahili, sıcaktan bunalanlarla doldu. Önemli bölümü Küçükçekmece, Avcılar, Esenyurt'ta oturanların oluşturduğu kalabalık güneşlendi, denize girdi. Denize girenler arasında Suriyeliler de vardı. Suriye'nin başkenti Şam ve Halep'ten geldiğini belirten bazı Suriyeliler, burada serinlediklerini söyledi. Denize girilen noktalardan birinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Türkçe, İngilizce ve Arapça yazdığı 'Dikkat emniyet bariyerlerini geçmek tehlikeli ve yasaktır' tabelası da vardı.

1.5 AYDA BÜYÜK DEĞİŞİM

Bu arada, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu raporuna göre 'Temiz' görünen plajın bulunduğu bölgenin hemen yakınlarında Küçükçekmece Belediyesi'nin "Kirlilik oranı yüksek olduğundan sağlık yönünden denize girmek tehlikeli ve yasaktır" tabelası kafaları karıştırdı.

Sağlık Bakanlığı'na bağlı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Yüzme Suyu Takip Sistemi verilerine göre plajlarda 15 günde bir ölçümler yapılırken, Menekşe Plajı'nda 16 Mayıs 2016 ile 27 Haziran tarihleri arasındaki ölçümlerde büyük fark olduğu görüldü. Buna göre 16 Mayıs'taki ölçümde Menekşe Plajı'nda yüzmeye uygun olmayan oranda; 28 bin 700 koliform bulunurken, 'Fekal koliform' oranı 9 bin 600, 'Fekal streptekol' oranı bin 190 olarak açıklanmıştı.

Ancak, aynı plajda 27 Haziran 2016 tarihinde yapılan ölçümde ise toplam koliform oranı 150, 'Fekal koliform' ile 'Fekal streptekol' oranının 20 olduğu, denize girilmesi için son derece uygun olduğu açıklandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hafta İçi Olmasına Rağmen Menekşe Plajı Doldu Taştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement