Hakan Fidan Güvenlik Bakanı mı Olacak? - Son Dakika
Güncel

Hakan Fidan Güvenlik Bakanı mı Olacak?

Kulislerde; TSK, Emniyet, MİT ve Jandarma'nın Güvenlik Bakanlığı adıyla tek bakanlık çatısında toplanacağı, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da bakan olacağı konuşuluyor.

17.11.2014 10:01  Güncelleme: 10:36

Ankara kulisleri; Güvenlik Bakanlığı kurulacağı ve Hakan Fidan'ın bakan olarak başa geçeceği haberleriyle çalkanıyor. Kulislerden yayılan haberlere göre; Köşk'ün hukukçu ekibinin yaptığı çalışmaya göre, seçimden sonra TSK, Emniyet, MİT ve Jandarma'nın "Güvenlik Bakanlığı" adıyla tek bakanlık çatısında toplanacağı iddia edildi. MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da Güvenlik Bakanı olacağı konuşuluyor.

Hatta bazı AK Parti yöneticileri, Ahmet Davutoğlu kabinesinde, ismi Dışişleri Bakanlığı için geçen MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın Güvenlik Bakanlığı projesi nedeniyle kabineye alınmadığını öne sürdü.

TASLAK ÇALIŞMA YAPILDI

Kulislerde konuşulanlar konuşmaları bir adım öteye taşıyarak bir güvenlik reformu paketi taslağı hazırlandığını hatta bu taslağa göre; Başbakanlık, Milli Savunma Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen güvenlik hizmetleri, yeni oluşturulacak Güvenlik Bakanlığı çatısı altında toplanacak.

GÖREVLER DARALACAK

İçişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı tasfiye edilmeyecek. Ancak bu bakanlıkların görev alanları daraltılacak. İçişleri Bakanlığı, vali, kaymakam ve belediyelerle ilgili faaliyetleri yürütmeye devam edecek. Milli Savunma Bakanlığı da savunma projelerini takip eden bir bakanlık haline gelecek. Güvenlik birimlerinin, özlük hakları ise Güvenlik Bakanlığı'nda olacak.

SEÇİMLER BEKLENİYOR

Kulislere edilen bilgilere göre; proje, henüz olgunlaşmadı, ancak Cumhurbaşkanlığı ve MİT'in hukukçu ekipleri tarafından gelişmiş ülkelerdeki uygulamalar örnek alınarak bir taslak çalışma yapıldı. Güvenlik birimleri arasında rahatsızlığa yol açmaması için de çalışmanın gizli tutulduğu öne sürüldü. Projenin, 2015 yılı seçimlerinin ardından hayata geçirilmesi planlanıyor.

Hakan Fidan Güvenlik Bakanı mı Olacak?
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Hakan Fidan Güvenlik Bakanı mı Olacak? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • ali kol: AKP NİN KARAKUTUSU HAKAN FİDANDIR, HAKAN FİDANI KONUŞTURSUNLAR AKP ÇÖKER 13 18 Yanıtla
  • maho ağa: Fidan çok başarılı ya. . . tek başarısı Apoyu yeniden siyasi bir figür yapmak oldu, 15 9 Yanıtla
  • vatandaş: yakışır 14 8 Yanıtla
  • cengiz6161: güvenlik bakani degil yolsuzluklari nasil yok edeilir bakani olabilirrrr. fitratta var zatenn 3 7 Yanıtla

Advertisement