Hakkari'de Hdp ve Dbp'den Oturma Eylemi - Son Dakika
Güncel

Hakkari'de Hdp ve Dbp'den Oturma Eylemi

Hakkari\'de Hdp ve Dbp\'den Oturma Eylemi

Hakkari'de HDP ve DBP, polisin yaptığı operasyonları, uygulanan sokağa çıkma yasakları ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın aracına yönelik yapıldığı öne sürülen saldırıyı, oturma eylemi ve yürüyüş ile protesto etti.

23.11.2015 15:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'de HDP ve DBP, polisin yaptığı operasyonları, uygulanan sokağa çıkma yasakları ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın aracına yönelik yapıldığı öne sürülen saldırıyı, oturma eylemi ve yürüyüş ile protesto etti.

Polis ekipleri, HDP Hakkari il binasında bir araya gelen ve aralarında HDP, DBP yöneticileri ile Belediye eş başkanlarının da bulunduğu yaklaşık 200 kişinin yürümesine izin vermedi. Partililer, belediye binası önüne gelerek burada 5 dakikalık oturma eylemi yaptı. Ardından da DBP Hakkari il Eş Başkanı Hüsnü Raufoğlu tarafından basın açıklaması yapıldı. Oturduğu yerden açıklama yapan DBP Hakkari il Eş Başkanı Raufoğlu, halka baskı yapıldığını belirterek hükümeti eleştirdi. Ülkenin dörtbir tarafının yangın yerine çevirdiğini ileri süren Raufoğlu şöyle konuştu:

"AKP'nin ülke genelinde uyguladığı hukuk dışı ve antidemokratik uygulamalardan dolayı yaşanan savaş süreci, Kürt sorununun çözümünde güvenlikçi politikaları esas alarak klasik uygulamalara dönmesi, sorunu daha da ağırlaştırmaktadır. Bildiğiniz gibi Amed (Diyarbakır), Suruç ve Ankara'daki patlamalardan sonra Fargin, Silopi, Cizre, Nusaybin, Sur ve son olarak Gewer'de (Yüksekova) sokağa çıkma yasağı uygulamaları ve akabinde sivil vatandaşlara yönelik infazlar geliştirildi. Halkın en demokratik tepkisine dahi tahammül edemeyen hükümet ve yereldeki mülkiye amirleri vermiş oldukları emirlerle darbe dönemlerini aratmayan yöntemlerle insanlar katledildi."

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a aracının arka camındaki izle lgili olarak  bunun ülkeyi kaosa götürme amaçlı alçakça bir saldırı olduğunu da belirten Raufoğlu, şöyle dedi:

"Hakkari halkı olarak tüm Kürdistan'da ve özelde Gewer'de halkımıza yönelik uygulanan katliam politikalarını ve sayın Eş Genel Başkanımıza yönelik bu saldırıları nefretle kınıyoruz. Halkımızın faşizme karşı sergilediği direnişi selamlıyoruz." - Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari'de Hdp ve Dbp'den Oturma Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement