Hakkari'deki Terör Saldırısı - Son Dakika
Yerel

Hakkari'deki Terör Saldırısı

Hakkari'deki terör saldırısı ve yaşanan terör olayları Adana, Mersin ve Osmaniye'de protesto edildi.

07.09.2015 21:05

Hakkari'deki terör saldırısı ve yaşanan terör olayları Adana, Mersin ve Osmaniye'de protesto edildi.

Uğur Mumcu Meydanı'nda toplanan Vatan Partisi üyesi bir grup, ellerinde Türk bayrakları ve dövizlerle "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" sloganlar atıp Atatürk Parkı'na yürüdü.

Ellerinde, "Hepimiz Mehmet'iz PKK'ya yeteriz" dövizi bulunan grup burada saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okudu.

Vatan Partisi İl Başkanı Selver Kaplan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin PKK ve DAEŞ'e karşı yürüttüğü mücadelenin hayati önem taşıdığını belirtti.

Teröre karşı mücadelede kesin sonuç almak için devleti ve milleti bütün imkanlarıyla seferber etmenin milli bir görev olduğunu ifade eden Kaplan," Türkiye'nin bölücü teröre ve arkasındaki emperyalist devlete karşı tarihi mücadelesi başlamıştır. Bu mücadelenin bütün milletimizi birleştirmesi daha da turarlı program ve siyasetle yürütülümesi herkesin görevidir"diye konuştu.

Osmaniye

Bölücü terör örgütü PKK'nın mensuplarınca Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde düzenlenen terör saldırısı, Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde protesto edildi.

Ülkü Ocakları tarafından organize edilen yürüyüş, Şehit Osman Yurdusev Parkı önünden başladı.

Atatürk Caddesi üzerinden İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı önüne kadar yapılan ve vatandaşların da alkışlayarak destek verdiği yürüyüş esnasında "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez", "Ne Mutlu Türküm Diyene", "Kadirli uyuma şehidine sahip çık", "Kahrolsun PKK" sloganları atıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve şehitler için dua edilmesiyle yürüyüş sonra erdi.

Mersin

Hakkari'deki terör saldırısı ve yaşanan terör olayları Mersin'de protesto edildi.

Toroslar ilçesindeki anıtın önünde toplanan yaklaşık 500 kişilik grup, ellerindeki Türk bayrakları ve dövizlerle "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" sloganlarıyla Kuvayi Milliye Caddesi'ne kadar yürüdü.

Burada oturma eylemi yapıp sloganlar atan grup, daha sonra İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra dağıldı.

Terör olaylarını protesto etmek isteyen başka bir grupta Mersin Tren Garı önünde toplandı. Ellerindeki Türk Bayraklarıyla sloganlar atan grup, İstiklal Caddesi'nden Cumhuriyet Alanı'na oradan da Mersin Askerli Şubesi'ne kadar yürüdü.

Öte yandan Erdemli ilçesinde AK Parti Erdemli Gençlik Kolları üyeleri protesto yürüyüşü düzenledi.

AK Parti Erdemli ilçe binası önünde ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan Gençlik Kolları üyeleri, D-400 Karayolundan Erdemli Belediyesi Saim Göküş Parkı içerisindeki Şehitlik Anıtı'na kadar "Vatan sana canım feda", "Kahrolsun PKK" ve "Her Türk asker doğar" sloganlarıyla yürüdü.

Şehitlik anıtı önünde saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okuyan gençlik kolları üyeleri, daha sonra Kur'an-ı Kerim okudu. Grup, AK Parti Mersin İl Gençlik Kolları Başkanı Sait Kayan'ın konuşmasının ardından dağıldı.

Silifke ilçesinde de Atatürk Caddesi'nde toplanan çok sayıda vatandaş, ellerindeki Türk bayraklarıyla sloganlar atarak, Anıt Meydanı'na geldi. Daha sonra Askerlik Şubesi önüne gelen vatandaşlar, burada İstiklal Marşı'nı okudu. Grup slogan atarak dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hakkari'deki Terör Saldırısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement