Halk Ozanlarından Sanatçılara Gönderme - Son Dakika
Güncel

Halk Ozanlarından Sanatçılara Gönderme

Halk Ozanlarından Sanatçılara Gönderme

İlkadım Belediyesi tarafından Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında Samsun’a gelen Halk Ozanları Aşık Ahmet Poyrazoğlu ve Aşık Orhan Üstündağ, sanatçılara göndermelerde bulundu.

14.03.2015 11:20

İlkadım Belediyesi tarafından Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında Samsun'a gelen Halk Ozanları Aşık Ahmet Poyrazoğlu ve Aşık Orhan Üstündağ, sanatçılara göndermelerde bulundu.

İlkadım Belediyesi tarafından Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında "Halk Aşıklarının Dilinde Çanakkale" etkinliği düzenlendi. İl Müftülüğü konferans salonunda düzenlenen etkinliğe İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlik ilk olarak Halk Ozanları Aşık Kul Nuri, Aşık Erol Ergani, Aşık Murat Piroğlu, Aşık Süphani, Aşık Orhan Üstündağ ve Aşık Ahmet Poyrazoğlu tek tek sahneye çıkarak sazlarıyla birlikte türküler söylediler.

Daha sonra sahneye çıkan Aşık Orhan Üstündağ ile Aşık Ahmet Poyrazoğlu birbiriyle atışmalar yaptı. Atışmadan önce halk ozanları, "Hande Ataizi girmiş denize, yüzerken mikrop kapmış bize ne bize ne, Bülent beye genç bir koca bulunmuş, Banu Alkan çok kıskanmış alınmış, Sezen Aksu'nun finosu çalınmış, bizim Tarkan horon tepmiş bize ne bize ne" diye sanatçılara göndermelerde bulundular.

Sanatçılara yaptığı göndermeden dolayı Bülent Ersoy'un kendisini mahkemeye verdiğini belirten Halk Ozanı Aşık Ahmet Poyrazoğlu, "Bu türküyü söyledim, eve geldim. 1 hafta sonra baktım bizim posta kutusunda bir celp var. 'Acele Sultanahmet Adliyesi'nden bekleniyorsunuz' yazıyor. Gittim adliyeye hakim bana Bülent Ersoy'un beni mahkemeye verdiğini söyledi. Düşündüm 'bu herifle benim hiçbir şeyim olmaz' dedim. Bülent Ersoy'un yazılı müracaatında 'ben bayanım, bana hakaret etmiştir ve bey demiştir' diyor. Mahsustan hakime 15 gün önce yazdığım türküyü 15 sene önce Erciş'te yaptığımı söyledim. O zaman Bülent Ersoy erkekti. Sonra geldi değişti bayan oldu. Hekimde bana bunu değiştirip, 'Bülent hanım' yazmamı istedi. Bende hakime 'diyeceğim, sizde bana garanti verin. Bu herif bir kararda durmuyor ki, yarın bugün yine değişirse ne olacak' dedim" diye konuştu.

Daha sonra ozanların atışmaları salonda bulunan vatandaşlar tarafından beğeniyle izlenerek bol bol alkışlandı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Halk Ozanlarından Sanatçılara Gönderme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement