Hdp 2. Olağanüstü Büyük Kongresi Yapılıyor - Son Dakika
Güncel

Hdp 2. Olağanüstü Büyük Kongresi Yapılıyor

HDP 2. Olağanüstü Büyük Kongresi, çalışmalarına başladı.

22.06.2014 12:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP 2. Olağanüstü Büyük Kongresi, çalışmalarına başladı.

HDP 2. Olağanüstü Kongresi, Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda başladı. Kongrenin yapıldığı salonun girişinde "Umudun ve çözümün adresi", salonda ise "Demokratik cumhuriyet ortak vatan demokratik ulus", "Özgür kadınla demokratik ulusa", "Soma'da Şırnak'ta kar hırsı öldürüyor", " Roboski'den Reyhanlı'ya unutursak kalbimiz kurusun" şeklinde çok sayıda pankart asıldı.

Kongrede, yoğun güvenlik önlemleri alınırken kongre salonunun içi ve dışı HDP bayraklarıyla süslendi.

Kongrenin divan başkanlığına Gencay Gürsoy seçildi.

Kongrede, yapılan anonsta, Türk bayrağı asmanın yasal zorunluluk olduğuna dikkat çekilerek, hassasiyet gösterilmesinin istenmesi dikkat çekti. Platforma törenlerde ve makamlarda kullanılan ayaklı bayrak konuldu.

Kongrede, Eş Genel Başkanların ve adayların konuşmasının ardından, Eş Genel Başkanlık ve parti yönetimi için seçim yapılacak; tüzük ve program değişikliği ele alınacak.

HDP Eş Genel Başkanları Sabahat Tuncel, Ertuğrul Kürkçü, Eş Başkan adayları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş, milletvekilleri, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, Ağrı Belediyesi Eş Başkanı Sırrı Sakık, DTK Eş Başkanı Aysel Tuğluk, Kafkas Dernekleri Federasyonu Yöneticileri Zeki Kartal ve Metin Kılıç, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, KESK Genel Başkanı Lami Özgen, 78'liler Girişimi Sözcüsü Celalettin Can, İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, Türkiye Barış Meclisi'nden Azime Bilge, HDK MYK üyeleri, sendikalar, sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileri de katıldı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Hdp 2. Olağanüstü Büyük Kongresi Yapılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement