Hdp Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ Açıklaması - Son Dakika
Politika

Hdp Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ Açıklaması

Hdp Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ Açıklaması

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, “Bütün Türkiye halklarına verdiğimiz yeni yaşam sözünü barış, özgürlük, adalet, eşitlik sözünü 7 Haziran’dan itibaren yaşama geçireceğiz” dedi.

02.06.2015 19:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Bütün Türkiye halklarına verdiğimiz yeni yaşam sözünü barış, özgürlük, adalet, eşitlik sözünü 7 Haziran'dan itibaren yaşama geçireceğiz" dedi.

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulunan Figen Yüksekdağ, partisinin Ağrı Dörtyol Meydanı'nda düzenlediği mitingde partililere hitap etti. Yüksekdağ, bundan iki ay önce bütün Türkiye halklarının onuru, özgürlüğü ve geleceği için onurlu bir yolculuğa çıktıklarını söyleyerek, "Bu zafer yolculuğunda şehitlerimizin anısı, şehitlerimizin mücadelesi, bu zamana kadar yitirdiğimiz bütün canların emaneti ile yürüyoruz. Bu kutsal emaneti 7 Haziran'da hep beraber zafere, geleceğe taşıyacağız. Ağrılılar da bu kutsal emaneti 7 Haziran günü menziline ulaştıracaklar. Bizler yola çıkarken büyük insanlık dedik, bu sözün ilhamını nerden aldık? Ağrı'dan, Ağrı'nın yürekli insanlarından aldık. Bu zalim iktidara, iki ay önce tüm Türkiye halklarına büyük insanlığın ne demek olduğunu gösterdiniz. Büyük insanlık çağrısı yaptınız. Siyasi iktidarın zulmüne, komplolarına ve provokasyonlarına Ağrı halkı geçit vermedi. Diyadin'de şehit düşen canlarımızın önünde saygı ile eğiliyorum. Onlar AKP'nin savaş komplosuna karşı barışı korurken şehit düştüler. Kardeşliğin eşitliğini, dilini ve eylemini canları pahasına savundular. Büyük insanlık onları asla unutmayacak. Ağrı'nın barış kahramanlarını, yiğitliğini kimse unutmayacak. Ağrı'nın verdiği insanlık dersini kimse unutmayacak. Barış, kardeşlik kahramanlığını Samsun'da, Çanakkale'de, İzmir'de, Antalya'da, Çankırı'da sesimizin ulaştığı her yerde anlatıyoruz" dedi.

Yeni yaşam sözünü 7 Haziran'dan sonra yaşama geçireceklerini belirten Yüksekdağ, "Artık AKP'ye geçmiş olsun, bu halk yola çıktı, artık geri dönmeyecek. Bir kere laf ağzımızdan çıktı. Ne dedik barajı yıkacağız, siz enkazının altında kalacaksınız. Bunu 7 Haziran'da gerçekleştireceğiz. Bütün Türkiye halklarına verdiğimiz yeni yaşam sözünü barış, özgürlük, adalet, eşitlik sözünü 7 Haziran'dan itibaren yaşama geçireceğiz. Onlar istedikleri kadar her yerde savaşın, çatışmanın dilini kullansınlar. Biz ille de barış, ille de özgürlük, ille de zafer diyeceğiz" şeklinde konuştu.

"Biz iktidar hırsı ile gözümüzü karartmadık. Cumhurbaşkanı gibi 400 vekil istemiyoruz, Ağrı'nın 4 vekilini istiyoruz" diyen Yüksekdağ, "7 Haziran'da Ağrı'ya bu zamana kadar dayatılan savaş, soygun, sömürü siyasetine son vereceğiz. Ağrı'ya tek bir hizmet, kalkındırma amaçlı bir siyaseti reva görmediler. Halkı karşı karşıya bıraktıkları yoksullukla kendi yurtlarından göç ettirdiler. Bu onurlu insanları ekmeksizliğe mahkum ettiler. Ağrı'da tarım ve hayvancılığı bitirdiler. Bu şehirde yaşayan insanlarımız evini geçindiremiyor. Bir tane şeker pancarı fabrikası vardı onu da kapattılar. Hayvancılıkla uğraşan insanlarımıza yaylaları yasakladılar. Ama siz bunlara boyun eğmediniz ve 7 Haziran'da gereken cevabı vereceksiniz."

HDP'yi baraj altında bırakmaya yönelik kampanyalar yürütüldüğünü ifade eden Yüksekdağ, "Biz büyük insanlık ahlakı için büyük insanlığın geleceği için direndik ve kazanacağız. 7 Haziran'da onlar değil, halklarımız kazanacak. 7 Haziran'da büyük insanlığın değerleri ve insanlık kazanacak" dedi.

HDP'nin Ağrı'da düzenlediği mitinge Demokratik Bölgeler Partisi Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Ağrı Belediyesi eş başkanları Sırrı Sakık ve Mukaddes Kubilay, HDP Ağrı milletvekili adayları, parti yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı. HDP mitingi, Kürt sanatçı Rojda'nın konseri ile son buldu. - AĞRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Hdp Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement