Hdp Eş Genel Başkanı Yüksekdağ Açıklaması - Son Dakika
Politika

Hdp Eş Genel Başkanı Yüksekdağ Açıklaması

Hdp Eş Genel Başkanı Yüksekdağ Açıklaması

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Bizi, birkaç yere kayyım atayarak yıkmayı başaramazsınız ama sizler her kayyımı atadığınızda daha rezil ve iddialarınızdan uzaklaşmış hale gelirsiniz.

09.09.2016 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Bizi, birkaç yere kayyım atayarak yıkmayı başaramazsınız ama sizler her kayyımı atadığınızda daha rezil ve iddialarınızdan uzaklaşmış hale gelirsiniz." dedi.

Yüksekdağ, HDP Grup Toplantı Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs'ün gözaltına alındığını anımsatarak, partilerine yönelik operasyonların ara verilmeden sürdüğünü belirtti.

Yüksekdağ, "Alp Altınörs'ün gözaltına alınması HDP'yi hedefliyor. Altınörs'ün gözaltına alınmasının gerekçesi, 10 Ekim günü katledilen bir barış şehidinin cenazesine katılmak. Zakir Karabulut'un cenazesine katıldığı gerekçesiyle gözaltına alındı." diye konuştu.

Figen Yüksekdağ, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından, baskı operasyonlarının, bütün muhalif güçleri hedefleyen bir çap kazandığını ileri sürerek, "İşkenceye sıfır tolerans' diyenler, bugün emniyetteki işkence izlerini gizlemek için Emniyet Genel Müdürlüğü'nden genelge yayınlar hale geldiler. Siyasi iktidarın genelgeleri, yalanları bu gerçeği örtmeye yetmeyecek. Karşımızda sadece haksız bir gözaltı değil, işkence uygulaması var." ifadesini kullandı.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası yapılan operasyonlara değinen Yüksekdağ, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanı çıkıp 'at izinin it izine karıştığını' söylüyor. Bizde şu soruyu haklı olarak soruyoruz. Atları ve itleri meydana salan kimdi? Siz değil miydiniz? Darbeye karşı mücadele adı altında Türkiye'yi, bütün yurttaşları, bu kadar kaotik, insanlık dışı siyasi atmosferle karşı karşıya bırakan siz değil miydiniz? Bugün siyaset sadece vahşetle yürütülüyor. Akılla, soğukkanlılıkla, uzlaşma kültürü ile değil, vahşet uygulaması pratiğiyle sürdürülüyor. Bu kadar insanın aynı torbaya konularak, darbeci, terörist ilan edilmesinin vahşetten başka ne açıklaması olabilir."

Yüksekdağ, "Bir taraftan DBP'li belediyelere kayyım atanıyor. 50 bin kamu çalışanını işinden ettikleri yetmezmiş gibi, 11 bin 500 eğitim emekçisi korsanvari bir biçimde açığa alınıyor. Böyle bir vahşet karşısında direnen tek merkez olan HDP'de yoğun ve karanlık bir ablukaya alınıyor. Hiçbir saldırı, hiçbir operasyon sözümüzden ve özümüzden dönmemize sebep olmayacak. İşte bu nedenle dört bir yandan siyasi iktidar, yola getiremediklerini, şiddetle ve vahşetle teslim almaya, tasfiye etmeye çalışıyor. Başkanlık sistemini kuramayanlar, başkan olamayanlar bugün 'başkanlık olmadı o zaman korku imparatorluğu kurarız' diyorlar. Kusura bakmasınlar bu imparatorluklarda gelip geçer, yıkılıp gider. " diye konuştu.

"Bulanık Belediyesi'ne kayyım atandı"

Muş'ta Bulanık Belediyesi'ne kayyım atandığını anlatan Yüksekdağ, belediye başkanlarının tutuklu olduğunu, kayyımın kaymakamlık tarafından atandığına dair yazının belediyeye gönderildiğini kaydetti.

Yüksekdağ, "Bizlerin bir belediyesine kayyım atayarak, bizi yıkamazlar. Halkımız o belediyelerdeki seçilmiş iradeyi sonuna kadar sahiplenmeye devam eder ve o iradenin dışındaki gayrimeşru müdahaleyi de tanımaz. Bizi, birkaç yere kayyım atayarak yıkmayı başaramazsınız ama sizler her kayyımı atadığınızda daha rezil ve iddialarınızdan uzaklaşmış hale gelirsiniz." dedi.

Binlerce insanın seçtiği belediye başkanlarını, Ankara'dan atanmış bir kaymakamın görevden aldığını vurgulayan Yüksekdağ, kaymakamların atama yazılarını tanımayacaklarını, çıkarılan KHK'ları ve belediyelere kayyım kararlarını tanımadıklarını bildirdi.

"Ya herro ya merro, sonuna kadar savaş" diyen siyasi iktidarın bugün en azından kendisini yol yakınken kurtarabilmesi için bu yoldan dönme çağrısında bulunan Figen Yüksekdağ, "Bu yol, bu çizgi sadece muhalefet edenleri değil, Türkiye'de siyasi iktidarın en başta kendisini büyük bir batağa, çukura sürüklüyor." ifadesini kullandı.

"İfade vermeye gitmeyeceğiz"

Yüksekdağ, Silvan ve Sur belediyelerine kayyım atanması konusunda netleşen bir şeyin olmadığını vurguladı.

Bir gazetecinin, "Başbakan, HDP'lilerin ifade sürecine ilişkin 'tıpış tıpış gidecekler' ifadesini nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusunu yanıtlayan Yüksekdağ, Başbakan Yıldırım'ın ifadesinin "Çok gayri ciddi, lakayıt bir açıklama" olduğunu savunarak, ifade vermeye gitmeyeceklerini çok net bir biçimde söylediklerini belirtti.

Yüksekdağ, "Biz gitmeyeceğiz onlar götürecek, nasıl götüreceklerini kendileri bilir." dedi.

Suriye'de Rakka operasyonunun anımsatılması üzerine Yüksekdağ, "Bundan sonraki aşamada, Türkiye'deki siyasi iktidarın söylemleri bakımından söylüyorum, El Bab'ı ve Rakka'yı hedeflemek son tehlikeli sınırı aşmak anlamına gelir. Çok daha tehlikeli ve Türkiye'yi bölgesel bir savaş batağına çekecek o eşikten geçmek anlamına gelir." diye konuştu.

Basın toplantısına, HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, HDP Siirt Milletvekili Besime Konca ve HDP Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy da katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Hdp Eş Genel Başkanı Yüksekdağ Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement