HDP'li Baluken: Açlık Grevi Eyleminin Mevcut Şartlarda Zemini Yok - Son Dakika
Politika

HDP'li Baluken: Açlık Grevi Eyleminin Mevcut Şartlarda Zemini Yok

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Nusaybin'deki terör operasyonu nedeniyle 4 milletvekilinin açlık grevi eyleminin mevcut şartlarda zemini olmadığını ifade etti.

22.11.2015 19:31  Güncelleme: 19:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Nusaybin'deki terör operasyonu nedeniyle 4 milletvekilinin açlık grevi eyleminin mevcut şartlarda zemini olmadığını ifade ederek, Parlamento grubu olarak farklı eylem ve etkinlik üstlenmek istediklerini söyledi.

Baluken, Meclis Başkanlığı seçiminin ardından HDP milletvekilleriyle TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Milletvekilleri toplantıda, ellerinde Nusaybin ve Silvan'da çatışmalarda yaşananları anlatan fotoğraflar taşıdı.

Parlamentonun nasıl işlevsiz hale geldiğini bütün Türkiye'nin gördüğünü savunan Baluken, "Nusaybin, Cizre ve Lice'de katliamlar ve buna seyirci kalan bir Parlamento var" dedi.

Nusaybin'de 10 gündür sokağa çıkma yasağı uygulandığını anlatan Baluken, 7 sivilin yaşamını yitirdiğini, onlarca kişinin yaralandığını iddia etti. Baluken, "Bir kent merkezinde 10 gün boyunca elektrikler ve su olmuyor ama bunu Parlamentoda bir tek cümle ile teşhir eden siyasi tavır ortaya çıkmıyor. Utanç verici bir durumdur. Bütün sorunların çözüm iradesi olarak Meclisi gösterenler, milletvekillerine yönelik öldürücü müdahaleler yapılırken, Parlamentonun sessizliği üzerinden çözüm yapamazlar" diye konuştu.

HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar'ın hastanedeki fotoğrafını gösteren Baluken, şöyle devam etti:

"Resmini gösterdiğim arkadaşımız ve diğer 3 arkadaşımız şu anda açlık grevindeler. 4 gündür açlık grevinde olan milletvekillerine AKP hükümetinin ve sarayın reva gördüğü budur. Algıyı yönetenler, bu fotoğrafa bakıp utanmalıdırlar. Arkadaşlarımıza, bu ölümcül müdahaleler altında açlık grevi yapmanın zemini olmadığını söylüyoruz. Arkadaşlarımız bunu Türkiye gündemine koymuştur. Arkadaşlarımız da uygun görürse gündemleştirdikleri bu konuyu sonuç alıncaya, abluka kaldırılıncaya, müzakere masasına ve çözüm masasına tekrar barış iradesi konuluncaya kadar Parlamento grubu olarak yüklenmek istiyoruz."

Gazetecilerin "Parlamento grubu olarak açlık grevine mi başlıyorsunuz" sorusunu yanıtlayan Baluken, "Hayır. Arkadaşlarımız bunu gündemleştirdi. Bunu sonuca götürecek eylem ve etkinlik zincirini devralmak istiyoruz" dedi.

Baluken, "Meclis Başkanından randevu talebinde bulunacak mısınız?" sorusu üzerine yarın randevu talebinde bulunacaklarını, Meclis Başkanının milletvekillerinin can güvenliğini sağlamada doğrudan sorumlu olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika HDP'li Baluken: Açlık Grevi Eyleminin Mevcut Şartlarda Zemini Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • NUSAYBİNLİ: ne açlık görevi benden sizden iyi besleniyorlar teysiste. 1 0 Yanıtla

Advertisement