Hdp Kadın Heyeti Irak'ta - Son Dakika
Güncel

Hdp Kadın Heyeti Irak'ta

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Selma Irmak, terör örgütü IŞİD'in mağdur ettiği Yezidi kadınların yaralarını saracaklarını iddia etti.

18.02.2015 13:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Selma Irmak, terör örgütü IŞİD'in mağdur ettiği Yezidi kadınların yaralarını saracaklarını iddia etti.

Irmak başkanlığındaki HDP kadın heyeti, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Parlamentosu'ndaki kadın komisyonuyla bir araya geldi. Parlamento binasındaki görüşmeden sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Irmak, çok önemli bir mesele için Erbil'de bulunduklarını belirterek, "Şengalli, Musullu ve Hristiyan kadınlar, terör örgütü IŞİD'in zulmüne maruz kaldı. Bu hepimiz için ağır bir yaradır. Dört ülkede yaşayan Kürt kadınları olarak, el ele vererek IŞİD'in elinde tuttuğu veya kurtulan Yezidi kadınlara destek olmayı ve yaralarını sarmayı hedefliyoruz. Onların sesini dünyaya duyurmak istiyoruz. Burada bir araya gelişimizin asıl amacı budur" dedi.

IŞİD'in mağdur ettiği kadınlar için önceki gün bir platform kurduklarını aktaran Irmak, "Bu platformun kuruluş amacı onlar için mücadele etmektir. Irak, İran, Suriye ve Türkiye'de yaşayan Kürt kadınları, IŞİD'in kaçırdığı kadınları kurtarmak için birlikte çalışmalıdır. Bu kadınlar kurtarıldıktan sonra onlara psikolojik destek verilmelidir" ifadelerini kullandı.

IKBY Parlamentosu Milletvekili ve Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Evar İbrahim de terör örgütü IŞİD'in alıkoyduğu kadınların kurtarılması için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hdp Kadın Heyeti Irak'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement