Hicri 1436, Ümmetin Uyanış Yılı Olmalı" - Son Dakika
Güncel

Hicri 1436, Ümmetin Uyanış Yılı Olmalı"

Uluslararası Rabia Platformu Koordinatörü İşbilir: "1436 yılı, ümmetin uyanış yılı olmalı. İslam dünyası 1436 yıllık birikimini ve evrensel barış mesajını insanlığa sunacak mekanizmalar geliştirmeli"

24.10.2014 16:10

Uluslararası Rabia Platformu Koordinatörü Cihangir İşbilir, hicri 1436 yılının ümmetin uyanış yılı olmasını gerektiğini belirterek İslam dünyasının evrensel barış mesajını insanlığa sunacak mekanizmalar geliştirmesini istedi.

İşbilir, yaptığı yazılı açıklamada, 25 Ekim Cumartesi gününün, hicri 1436 senesinin ilk günü olduğunu anımsatarak, İslam dünyasının yeni yılını kutladı.

Uluslararası sistemde edilgen bir faktör haline getirilen İslam dünyasının çatışmalar ve otoriter-totaliter yönetimlerle anıldığını ifade eden Cihangir İşbilir, son yıllarda bu topraklarda çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu meşruiyet, demokrasi, hukukun üstünlüğü, insan hakları ve iyi yönetişim arayışlarının arttığını hatırlattı.

İşbilir, özellikle Irak, Libya, Mısır, Suriye, Yemen ve Filistin'de yaşanan çatışmaların İslam dünyasında yeşeren uyanışı, boğmak üzere küresel güçler tarafından kurgulandığını kaydetti.

Hicri yeni yılın İslam dünyası tarafından seferberlik ve uyanış yılı ilan edilmesini isteyen Cihangir İşbilir,  şöyle devam etti:

"İslam dünyası, 1436 yıllık birikimini ve evrensel barış mesajını insanlığa sunacak mekanizmalar geliştirmeli. Kazan-Darusselam, Tanca-Cakarta, Saraybosna-Sana ekseninde İslam medeniyet havzasının yeniden dirilmesi ancak bu mekanizmaların kurulmasına bağlıdır. Bağdat, Kahire, Şam, Kudüs, İstanbul gibi merkezlerin tarihinde olduğu gibi ilim, sanat, kültür, adalet, hikmet merkezleri haline gelmesiyle İslam dünyası yeniden ayağa kalkabilir. 1436 sene önce Sevgili Peygamberimizin insanlığa sunduğu mesaj ve tesis ettiği medeniyet asırlarca kıtalara adalet ve saadet formülleri sundu. Bu kutlu mesaj, muhteşem bir medeniyetin nüvesi oldu ve insanlığa harikulade hediyeler takdim etti. İslam dünyası potansiyelini harekete geçirebilirse köklerindeki bu zenginliğe yine sahip olabilir ve aynı inşa ve ihya sürecini bir kez daha yaşayabilir." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hicri 1436, Ümmetin Uyanış Yılı Olmalı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement