Hisarcıklıoğlu: Herkes Süreçle İlgili Üzerine Düşeni Yapmak Zorunda (2) - Son Dakika
Güncel

Hisarcıklıoğlu: Herkes Süreçle İlgili Üzerine Düşeni Yapmak Zorunda (2)

Hisarcıklıoğlu: Herkes Süreçle İlgili Üzerine Düşeni Yapmak Zorunda (2)

Hisarcıklıoğlu.İki günlük bir programla Antalya'da bulunan Akil İnsanlar Akdeniz Bölge Heyeti, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'ı makamında ziyaret etti.

21.05.2013 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hisarcıklıoğlu: HERKES SÜREÇLE İLGİLİ ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMAK ZORUNDA (2)

ANTALYA VALİLİĞİ'Nİ ZİYARET

İki günlük bir programla Antalya'da bulunan Akil İnsanlar Akdeniz Bölge Heyeti, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'ı makamında ziyaret etti. Ziyarete İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam da katıldı. Antalya Valisi Ahmet Alıparmak, heyetin kutsal bir görevi yerine getirdiğini söyledi. Turizmin barış projesi olduğunu ve Antalya'nın kişilerinin ortak yaşamını, barışın ve huzurun en güzel özelliğini sergileyen bir kent olduğunu kaydeden Vali Altıparmak, "Antalyalılar da bunu kabullendiğini de hissettirecektir" dedi. Antalya'da sürecin karşısında en karşı duranın bile 'Terör bitsin' diyecek insanlar olduğunu ifade eden Vali Ahmet Altıparmak, sürecin başarıyla sonuçlanması dileğinde bulundu.

'İKİ NOKTADA BİRLEŞİYORUZ'

Heyet Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, heyet olarak 5'inci ziyaret ettikleri il olan Antalya'nın farklı ırklardan, dinlerlerden ve dillerden ağırladığı 15 milyon turiste ev sahipliği yaptığını söyledi. Sahip olduğu bu özelliğiyle Antalya'nın sürecin en önemli illerinden biri olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, ziyaret ettikleri yerlerde hep "Hangi fikri enjekte etmeye geldiniz" sorusuyla karşılaştıklarını belirterek, "Biz dinlemeye geldik. Biz bu bölgeden sorumlu 9 kişi farklı dünya görüşünde olan arkadaşlarız ama iki noktada birleşiyoruz. Bunlardan biri akan kanın durması ikincisi Türkiye'de demokrasinin standardının yükseltilmesidir" diye konuştu.

STK'LARIN GÜCÜ ARTACAKTIR

Heyet üyesi Kadir İnanır ise halkla bir araya gelip Türkiye'nin en önemli meselesini tartışmanın, bundan sonra sivil toplum örgütlerinin çok ciddiye alınacağı bir dönemi açacağını savundu. İnanır, "Artık ilk müracaat edilecek yer STK'lar olacak. Hem iyi olacak hem de çok etkili olacak" dedi.

Lale Mansur, Rifat Hisarcıklıoğlu gibi, karşılaştıkları bir diğer sorunun da "Niye şimdi, ne oldu şimdi?" olduğunu belirterek, "Şehit olan bir asker annesi 'Keşke 4 ay önce başlasaydı da oğlum ölmeseydi' dedi. Engel olmak isteyenler demek ki bu insanları dinlememizi istemiyorlar" dedi. Heyetin çalışmalarını sonunda bir raporun ortaya çıkacağını ve o raporun iktidar partisinden muhalefete tüm siyasi yapılara sunulacağını kaydeden Mansur, "Bu işi yapmak için en ideali mazoşist olmamız gerekiyor. Yemediğimiz laf kalmadı" dedi.

ANTALYA'DAN DA VERMEK GEREKİR

Heyetin Hakkarili üyesi Muhsin Kızılkaya ise Antalya'da Hakkari'den daha çok Hakkarili yaşadığını belirterek, "Öncelikle memleketin bölüneceğiyle ilgili bizi korkutmaya çalışan bütün insanlara, eğer, Allah korusun, memleket bölünürse Antalya'nın bir kısmının da verilmesi gerekiyor. Buraya 30 yıl önce gelen onca insanları yurdundan koparıp. Bir kez koptular çünkü köyleri boşaltıldı. Hakkarililer Antalya'ya geldiler. Antalya onlar için bir sığınma yurduydu. Antalyalılar da ev sahipliği, komşuluk yaptı" diye konuştu.

Ziyaret ettikleri, halkla bir araya geldikleri yerlerde 'Kürtlerle kız aldık verdik' noktasına kadar ulaşan bir söylem bulunduğunu kaydeden Kızılkaya, konuşmasına şöyle devam etti:

"Biz milletiz, bundan ötesi yok. Bölünme fobisi, bütün meseleyi karmaşıklaştırarak gizli ajanda varmış gibi yaratılan heyulalar. Bu toplum açık bir toplum haline geldi. Millete rağmen devlet artık hiçbir gizli kapaklı iş yapamaz. Daha önce devlet millete karşı gizli kapaklı işler yaptı. Onların hepsi Silivri'de. Bundan sonra da gizli kapaklı iş yapacak olanlar da Silivri'ye gider. Bunu çok iyi biliyorlar. Bu meselenin bu kadar şeffaf olması ezberimizi, paradigmamızı bozdu. Kafamızda oluşturduğumuz barikatları da aşacağız."

DAHA İYİSİ VARSA GİDERİM

Muhsin Kızılkaya, kendilerini yönelik protestoları, şidet noktasına ulaşmadığı sürece makul gördüğünü dile getirerek, "Fakat içinde bir fikir olsun" dedi. Devam ettikleri sürecin Türkiye'de akan kanı durdurmayacağı noktasında ikna edilmesi halinde CHP'nin de MHP'nin de oluşturacağı heyette yer almaya hazır olacağını kaydeden Muhsin Kızılkaya, "Sorun AK Parti, CHP, BDP, MHP meselesi değildir. Ulusal sorundur. Hepimizin kanı aynı renkte akıyor. Bu süreci yeni bir devlet toplum barışması olarak görmek" diye konuştu.

PARADİGMA DEĞİŞİYOR

Hüseyin Yayman da Türkiye'de geleneksel devlet paradigmasının değişmeye başladığını söyledi. Bunun Cumhuriyet tarihi boyunca ilk defa olan değişim olduğunu kaydeden Yayman, süreci Türkiye'nin demokrasi kalitesinin yükseltilmesi olarak değerlendirmek gerektiğini dile getirdi.

VALİLİK ÖNÜNDE BARİKAT

Heyetin, Antalya Valiliği ziyareti öncesinde de polis tarafından yoğun güvenlik önlemleri alındı. Bir grup İşçi Partili, Valilik önünde basın açıklaması ve protestoda bulunmak istedi. Çevik kuvvet ekipleri ise hem trafiği kapattı hem de 15- 20 kişilik grubun Valilik önüne gidişini engelledi. Kısa süreli tartışmanın ardından polis yolun bir kısmını, grubu çember içine aldıktan sonra trafiğe açtı. Partililer adına konuşan İP İl Başkanı Bayram Atasoy, bu oyunun Antalya'da bozulacağını dile getirdi. Grup daha sonra olaysız dağıldı. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hisarcıklıoğlu: Herkes Süreçle İlgili Üzerine Düşeni Yapmak Zorunda (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement