Hollanda'da Türklerin Düzenlediğ "Multifestijn" Fuarı Başladı - Son Dakika
Güncel

Hollanda'da Türklerin Düzenlediğ "Multifestijn" Fuarı Başladı

Hollanda\'da Türklerin Düzenlediğ "Multifestijn" Fuarı Başladı

Fuarın bu seneki teması Türklerin Hollanda’ya göçlerinin 50. yılı olarak belirlendi.

20.06.2014 23:46

Hollanda'da Türkler tarafından 2007 yılından bu yana düzenlenen çok kültürlülük fuarı "Multifestijn" başladı.

Başkent Amsterdam'daki Rai kongre Merkezi'nde bu yıl 8'incisi gerçekleştirilen fuarın açılışına Ak Parti Kırşehir Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı Abdullah Çalışkan, Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Sadık Arslan, Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral, Hollanda İşçi Partisi (PvdA) milletvekilleri Selçuk Öztürk ve Tunahan Kuzu'nun yanı sıra Azerbaycan, Bosna Hersek, Makedonya, Sudan, Surinam, Polonya ve Danimarka gibi ülkelerin diplomatik misyon temsilcileri katıldı.

Sanattan kültüre, gastronomiden konferansa kadar birçok etkinliğin düzenleneceği ve tanınmış firmaların yanı sıra bazı ülkelerin de stant açtığı, teması Türklerin Hollanda'ya gelişinin 50. yılı olarak belirlenen fuarda, tanınmış bazı sanatçıların sahne alması bekleniyor.

Fuarın açılışında konuşan Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Sadık Arslan, festivallerin Türk toplumumun dinamizmini gösterdiğini söyledi.

Bu sene Hollanda'ya göçün 50. yılını anan Türk toplumunun bu ülkede katettiği mesafenin iyi olduğunu belirten Arslan, bu ülkedeki Türkleri bundan sonra da parlak bir geleceğin beklediğini söyledi.

Aradan geçen 50 yıldan sonra Türklerin Hollanda'da artık kalıcı hale geldiğine işaret eden Arslan, şöyle konuştu:

"Bugün için göçten bahsetmiyoruz. Bugün 50. yılında Hollanda Türk toplumundan bahsediyoruz. O nedenle Türk toplumunun geçmişte yaşadığı sıkıntılarla ilgili değil, geleceğe nasıl bakması gerektiğiyle ilgili önümüzdeki bir yıl içinde inşallah çok sayıda faaliyet yapar, hep iyi hikayeleri, hep geleceğe yönelik olumlu viyzonları veririz. Gerçekten herkese örnek olabilecek rol modeller var. Onları tanıtırız. Bu illa siyasette, ekonomide, ticarette çok yüksek seviyelere gelmek anlamında değil, öyle kahramanlık hikayeleri denilebilecek hikayeler dinliyorumki bunların mutlaka değişik faaliyetlerle Hollanda toplumunun geneline de anlatılması lazım."

Hollanda'da yarım asırdır yaşayan Türklerin bu ülkeye en ufak bir huzursuzluk vermediğini, bilakis buranın huzur ve barışına katkı yaptığını anlatan Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral ise bunun mutluluk ve gurur verici olduğunu ifade etti. - Noord-Holland

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hollanda'da Türklerin Düzenlediğ 'Multifestijn' Fuarı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement