Hollandalı Gazeteci, Erdoğan'a Hakaretten Gözaltına Alındı - Son Dakika
Güncel

Hollandalı Gazeteci, Erdoğan'a Hakaretten Gözaltına Alındı

Hollandalı Gazeteci, Erdoğan\'a Hakaretten Gözaltına Alındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddia eden Türk kökenli Hollandalı köşe yazarı Ebru Umar, Aydın'ın Kuşadası ilçesinde gözaltına alındı.

24.04.2016 15:40  Güncelleme: 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği öne sürülen Türk asıllı Hollandalı gazeteci Ebru Umar, tatil için geldiği Kuşadası'nda gözaltına alındı. Hollandalı gazeteci Metro gazetesindeki köşesinde Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosluğu'nun "muhbirlik çağrısı" üzerine sert bir yazı kaleme almıştı. Hollanda'daki siyasi partiler ve Hollanda Gazeteciler Sendikası, Umar'ın gözaltına alınmasını kınadı. Gazetecinin, Kuşadası'ndaki 23 Nisan kutlamaları ile ilgili paylaşımları da dikkat çekti.

GECE VAKTİ APAR TOPAR GÖZALTINA ALINDI

Cumhuriyet savcısı tarafından hakkında soruşturma başlatılan Umar, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından dün gece saat 01.30 sıralarında tatilini geçirdiği yazlıklarında gözaltına alındı.

"VE POLİS KAPIDA. ŞAKA DEĞİL"

Ebru Umar, gözaltı kararını gece yarısı yine Twitter hesabından duyurdu. Kapıya gelen polisleri görünce Hollanda basınına yönelik, "Ve polis kapıda. Şaka değil" diye yazan Umar, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Kuşadası Güvenlik Büro Amirliği'ne götürüldü.

TUTUKLANMA TALEBİYLE NÖBETÇİ MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ

İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifade işlemlerinin ardından Kuşadası Adliyesi'ne çıkarılan Ebru Umar, savcı tarafından tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI, YURT DIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI GETİRİLDİ

"Devlet büyüklerine hakaret" suçlamasıyla hakim karşısına çıkan Umar, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Umar'a yurt dışına çıkış yasağı getirildi.

HOLLANDA BAŞBAKANI, UMAR'I ARADI

Hollanda Başbakanı Mark Rutte'nin dün gece Umar'ı telefonla aradığı belirtilirken Hollanda Dışişleri Bakanlığı, gözaltı ile ilgili gelişmelerin yakından takip edildiğini açıkladı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hollandalı Gazeteci, Erdoğan'a Hakaretten Gözaltına Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Meral : Ona ne yapmis Cumhurbaskanimiz ,Yagcilikla biryerlere mi gelicek acaba yaziklar olsun 0 0 Yanıtla
  • isabet: Türk kökenliymiş olmaz olsun bu yazar bozuntusu.EY ebru umar sen gerçekten Türkmüsün nasil olurda bir Türk kızı yabancılara hizmet eder.Cumhurbaşkanimiz dan olmasaydı seni yazar değil insan yerine koymazlardı . 0 0 Yanıtla
  • İzmir erc: İyi olmuş kime ne battı da benim memleketimin Cumhurbaşkanı na dil uzatıyorlar beğenir begenmezler ama o benim Cumhur başkanım 0 0 Yanıtla

Advertisement