HSYK'nın İhraç Kararları - Son Dakika
Güncel

HSYK'nın İhraç Kararları

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, HSYK'nın ihraç kararlarına ilişkin, Türkiye'de geçmişte çeteleşmiş bir hukuk anlayışının milletin iradesine hukuk darbesi yapmaya çalıştığını belirterek, "Millete yanlış yapan bedelini ödeyecektir.

12.05.2015 16:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, HSYK'nın ihraç kararlarına ilişkin, Türkiye'de geçmişte çeteleşmiş bir hukuk anlayışının milletin iradesine hukuk darbesi yapmaya çalıştığını belirterek, "Millete yanlış yapan bedelini ödeyecektir. Siyasetçi yapıyorsa, siyasetçi sandıkta zaten en fazla 1,5 yılda bir hesap veriyor ama bunu hukuk kılıfı, kurumların verdiği güç kılıfı içinde, milli iradeye bir tuzak şeklinde kullananlar, bundan sonra mutlaka bedelini ağır ödeyecektir. Bana göre bu da bundan bir örnek" dedi.

Ataşehir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nin açılışının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Müezzinoğlu, HSYK 2. Dairesi'nin 4 savcı ve 1 hakimin meslekten ihracına karar vermesine ilişkin soru üzerine, şunları söyledi:

"Bu millet, 1960'tan bu yana milli iradenin hak ve hukuku adına çok ağır bedeller ödemiştir. Bu milletin seçtiği başbakan, bakanlar idam edildi. Esasında idam edilen milli iradeydi, milletin beklentileri, kaderiydi. Sonraki dönemlerde de 12 Mart, 12 Eylül ve 28 Şubat'ta bu millet ağır bedeller yaşadı. AK Parti de kapatma davasından bir oyla kurtuldu. Esasında kurtulan AK Parti değil milli iradeydi. 2 kişiden birinin oyunu almış bir siyasi partiydi."

AK Parti'nin kapatılmış olması durumunda, şu anda konuşulan olumlu gelişmelerden bahsetmenin mümkün olmayacağını dile getiren Müezzinoğlu, "Türkiye'de geçtiğimiz dönemde de çeteleşmiş bir hukuk anlayışı, bu milletin iradesine hukuk darbesi yapmaya çalıştı. Millete yanlış yapan bedelini ödeyecektir. Siyasetçi yapıyorsa, siyasetçi sandıkta zaten en fazla 1,5 yılda bir hesap veriyor ama bunu hukuk kılıfı, kurumların verdiği güç kılıfı içinde, milli iradeye bir tuzak şeklinde kullananlar, bundan sonra mutlaka bedelini ağır ödeyecektir. Bana göre bu da bundan bir örnek" ifadelerini kullandı.

Evren'in vefatı

Müezzinoğlu, vefat eden 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'e kimseden taziye gelmediğinin ifade edilmesi üzerine, devletin temsilcilerinin sonuçta milletin temsilcileri olduğunu söyledi.

Bakan Müezzinoğlu, "Millet ona hayır duası edemiyorsa, 'Allah rahmet eylesin' diyemiyorsa, söylenecek bir söz yok. Biz de milletin temsilcileriyiz. Tank gücü varsa, tank gücü karşısında bu millet kendi tankına ve askerine asla karşı durmadı ama günü geldiğinde de hemen 1983'te bütün tezgaha rağmen, sandığı serbest bırakınca 'Özal' dedi. Dolayısıyla tankın gölgesinde, hele hele kendi insanının, kendi ordusunun tankının karşısında durmaz bu millet ama düşman tankı olsaydı, seve seve şehit olmaya da koşardı" şeklinde konuştu.

Estetik diş tedavisinin SGK kapsamına alınmasına ilişkin soruya karşılık da Müezzinoğlu, hangi ülke örnek alınırsa alınsın, oradaki sağlık hizmetinin çok daha iyisinin Türkiye'de sunulduğunu belirtti.

Kararı olumlu bulduğunu ifade eden Müezzinoğlu, "Bu anlamda genelde Amerika ve Avrupa, ağız ve diş sağlığını sigorta paketlerinin dışında tutar. Biz sosyal güvenliğin içine bütün bunları alıyoruz çünkü vatandaşımız bizim için değerli. SGK'ya da bu anlamda gösterdiği duyarlılık için teşekkür ediyorum" dedi.

Müezzinoğlu, daha sonra Ümraniye'de, Tatlısu Aile Sağlığı Merkezi ve Şerifali Aile Sağlığı Merkezi, Şerifali Seçim Koordinasyon Merkezi ve Kızılay Hizmet Merkezi'nin açılışlarını yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel HSYK'nın İhraç Kararları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement