Hulusi Akar'ın Yeni Kamuflajı: Rütbe Göğüste - Son Dakika
Güncel

Hulusi Akar'ın Yeni Kamuflajı: Rütbe Göğüste

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Riyad'da Kral Selman bin Abdülaziz ile tokalaşırken üzerinde rütbesi omuz yerine göğsünde olan yeni üniforması vardı.

02.02.2016 09:56  Güncelleme: 11:36

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Riyad'da Suudi Kralı Selman bin Abdülaziz ile bir araya gelirken görüşmeye Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da katıldı.

AKAR'IN KAMUFLAJI DİKKAT ÇEKTİ

Ancak görüşmede çekilen fotoğrafların basında yeralmasından sonra başka bir nokta daha dikkat çekti. O da Orgeneral Hulusi Akar'ın giydiği kamuflajdı. Çünkü Orgeneral Akar'ın giydiği kamuflajda, apoletler yoktu. Bunun yerine rütbe Amerikan ordularında olduğu gibi göğüste yer alıyordu.


İLK KEZ RİYAD ZİYARETİNDE GİYDİ

Edinilen bilgiye göre Orgeneral Akar yeni kamuflaj üniformayı ilk kez Riyad ziyareti sırasında giydi. Bundan sonraki resmi ziyaretlerde ise yeni üniformanın kullanılacağı ifade edildi. Eski ve yeni kamuflaj arasındaki farklar ise omuz ve göğüs bölgesinde bulunuyor.


YILDIZ YA DA ÇELENK GİBİ SİMGELER YER ALMAYACAK

Eski kamuflajlarda subayların rütbeleri, omuzlarda kullanılan yıldız, çelenk sembolleri ile gösteriliyordu. Astsubaylarda ise kolda bulunuyordu. Yeni kamuflajlarda yıldız ya da çelenk gibi simge yer almayacak. Sağ göğüs üzerinde rütbe, birlik ve soyadı yazacak.

İşte Akar'ın daha önceki kamuflajları;

Hulusi Akar\'ın Yeni Kamuflajı: Rütbe Göğüste

Son Dakika Güncel Hulusi Akar'ın Yeni Kamuflajı: Rütbe Göğüste - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (21)

  • ısmail: askerin doğuda şehit oluyor,sen krala yalakalik ,yapıyorsun vatan haini 13 10 Yanıtla
  • Za: Su uyur Hulusi AKAR Seviyoruz seni 11 6 Yanıtla
  • xxx: Siyasete saygılı bir komutan tebrik ederim. 8 6 Yanıtla
  • Hespe reş.: Dikkat edin bunlar araplarla her görüştüğünde başımız belaya giriyor. 7 6 Yanıtla
  • TY: yabancılara benzetmedikleri bir tek üniformalar kalmıstı onuda benzettiler tam oldu 8 3 Yanıtla
  • ÖYLE-Miii ???: suriyeden ve iraktan gelen göcmenleri,,türk vatandasi yapip,chp ve hdp,lileride,kuzey koreye sürgüne göndermemiz gerekiyor,tek cözüm ve care budur,mülteciler türk halkina,,chp ve hdp,lilerden daha cok uyum saglarlar. 8 2 Yanıtla
  • Tatar Ramazan: Tırı vırı işler 5 4 Yanıtla
  • güzellik uzmani: bence simgeler,,yüze ve alina,, dövme seklinde olmasi lazim,,komamdolarda oldugu gibi..öyle daha cesur ve daha heybetli duracak,,ve karsisindakinin yüregine korku salacaktir. :))):)) 6 3 Yanıtla
    ..............: Yüzde ve alındâ olan rütbe falan değil kamuflaj 1 0
  • MİSAFİR: NE BU HEGÜN KATAR SUDİ AABİSTAN EDOĞAN KRLAIK NASIL OLUYOR NASIL 20 KADINLA HAREMN KURULUR ONUN BİLGİDİNİ ALIYORLAR YANİ ARTIK PARASI OLAN 20 KADIN KAPATACAK HERKES HAREMİNİ TÜRKYEDE KURACAK HER KESİN 60 TANE ÇOCUĞU OLACAK MİLLET HEP BUNLAERIN SÖMÜRÜSÜ OLACAK 4 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement