İbadetlerini Kahvede Yapıyorlar - Son Dakika
Güncel

İbadetlerini Kahvede Yapıyorlar

İbadetlerini Kahvede Yapıyorlar

Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından İncirliova İlçesi, Erbeyli Mahallesi'deki 123 yıllık tarihi cami tadilat için boşaltıldı.

24.08.2014 15:44  Güncelleme: 10:24

Mahallede başka cami olmaması nedeniyle vatandaşlar, ibadetlerini kahvehanede yapmaya başladı.

Aydın'ın büyükşehir olmasıyla İncirliova'nın mahalleye dönüştürülen bin 500 nüfuslu Erbeyli Köyü'ndeki 1891 yılında hayırsever Sarı Hüseyinoğlu tarafından yaptırılan caminin mirasinin demir külahı bir süre önce fırtınada avluya uçtu. Mahallenin tek camisinin duvarlarında da zamanla çatlaklar meydana geldi. Erbeyli Mahallesi Muhtarı İsmail Akça ve cemaatin defalarca müracaat etmesine rağmen uzunca bir süre camiye tek bir çivi bile çakılmadı. Bu süreçte daha da eskiyen tarihi caminin tekrar ayağa kaldırılması için Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü harekete geçti. Onarım için 10 gün önce yapılan ihalenin ardından cami boşaltılıp, çalışmalara başlandı. Mahalledeki boşaltılan tek camindeki çalışmaların 283 günde tamamlanacak olması cemaati namaz kılacak yer arayışına itti. En yakın namaz kılabilecek yerlerin 2 kilometre mesafedeki Akçeşme ve 4 kilometre uzaklıktaki Sınırteke mahalleleri cemaati çözüm üretmek zorunda bıraktı. Akçeşme Mahallesi'ndeki caminin kücük olması ve imamının da olmaması nedeniyle Erbeyli Mahallesi'nde namaz kılınabilecek uygun bir yer arayışı başladı. En uygun yer olarak mahalledeki kahvehanede karar kılındı. Bunun üzerine kahvehane mescide dönüştürüldü. Cemaat beş vakit namazı ve cuma namazlarını mahalle kahvesinde kılmaya başladı.

TADİLAT SÜRESİNE TEPKİ

Caminin tadilata gireceğiyle ilgili resmi yazısının gelmesinin ardından ibadet edecek yer aradıklarını belirten Muhtar İsmail Akça, Yıllardan beri cami sıkıntısı yaşamaktayız. Tek camimizin tadilata girmesiyle zor durumda kaldık. Neyseki mahalledeki kahvehane çözüm oldu. Burası da olmasaydı biz nerede ibadet edecektik. Müslüman mahallesinde ibadet edecek yer bulamıyoruz. Hiçbir yetkili buraya gelipte işin hızlanması için çaba sarf etmedi. Ezan başka yerde okunuyor, biz başka yerde namaz kılıyoruz. Vakit namazlarında fazla sıkıntı yaşamayız ama Cuma ve bayram namazlarında vatandaş ibadetini nerede yapacak Caminin tadilatının daha çabuk yapılması için yetkililerden destek bekliyoruz. Kahvenin tuvaleti ve abdest alacak yeri bile yok. Müteahhit 283 günde caminin tadilatını tamamlayacağını söylüyor. Bu süre içerisinde neredeyse yeni bir cami yapılabilir dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İbadetlerini Kahvede Yapıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement