İç Güvenlik Paketi TBMM Genel Kurulu'nda - Son Dakika
Politika

İç Güvenlik Paketi TBMM Genel Kurulu'nda

TBMM Genel Kurulu'nda, iç güvenlik paketinin görüşmelerinde HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata yüzünü poşuyla kapatarak kürsüye çıktı.

25.02.2015 00:39

TBMM Genel Kurulu'nda, iç güvenlik paketinin görüşmelerinde HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata yüzünü poşuyla kapatarak kürsüye çıktı. Partisinin milletvekilleri de yüzlerini poşuyla kapatarak Ata'yı dinledi.

Genel Kurul'da iç güvenlik paketi üzerinde görüşmeler devam ediyor. Değişiklik önergesi üzerine söz alan Ayla Akat Ata, yüzünü poşuyla kapatarak kürsüye geldi. Bu sırada partisinin milletvekilleri de yüzlerini poşuyla kapatarak Ata'yı dinledi.

Poşunun TDK'daki karşılığını okuyan Ata, "Bir aksesuar olan, aynı zamanda başörtüsü olarak da kullanılan poşu ne zamandan beri suç aracına dönüştü?" dedi. Ata, gösterilerde insanların biber gazından korunmak için poşuyla yüzlerini kapatmak zorunda kaldıklarını ileri sürdü.

AK Parti'li milletvekilleri, Ata'nın kürsüye poşuyla gelmesine tepki gösterdi. Ata'nın konuşmasının ardından HDP'li milletvekilleriyle AK Parti'li milletvekilleri arasında tartışma yaşandı.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, iç güvenlik paketi ile polise olağanüstü yetkiler verildiğini, bunun, beraberinde bazı tehlikeleri getireceğini ifade etti. Polise, yaralayıcı madde karşısında bile silah kullanma yetkisi verileceğini belirten Balbay, "Bu yaralayıcı madde bir çay bardağı da olabilir. Bu, çekiçle sinek öldürmeye benzer. Vurduğunuz yeri ortadan kaldırırsınız. Bu iç güvenlik imha yasasının yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor" dedi.

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, iç güvenlik paketini eleştirirken, "Bu kanundan kaynaklanan hakları bir gün başkası da kullanabilir. Başörtülü birisine 'aç başını seni arayacağız' denildiğinde ne diyeceğiz? Hadiseyi sadece molotofa kilitlediniz, gerçeği uzaklaştırdınız" dedi.

Türkkan ayrıca, söz konusu tasarının, kamuda çalışan herkesi kayıtsız şartsız iktidarın emrine alan düzenlemelerin bulunduğunu öne sürdü.

Tasarı üzerinde görüşmeler devam ediyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika İç Güvenlik Paketi TBMM Genel Kurulu'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement