İçişleri Bakanı Ala: Chp, 6 Yılda 5 Seçim Kaybetmiş, Hala Bize Akıl Veriyor (2) - Son Dakika
Güncel

İçişleri Bakanı Ala: Chp, 6 Yılda 5 Seçim Kaybetmiş, Hala Bize Akıl Veriyor (2)

İçişleri Bakanı Ala: Chp, 6 Yılda 5 Seçim Kaybetmiş, Hala Bize Akıl Veriyor (2)

İçişleri BAKANI ALA: EDİ BESEBatman'da katıldığı iftar programında konuşan İçişleri Bakanı Efkan Ala Türtçe, "Artık yeter" anlamına gelen ve Kürtçe olarak, "Edi bese" diyerek, "Artık teröre edi-bese deyin.

20.06.2016 00:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri BAKANI ALA: EDİ BESE

Batman'da katıldığı iftar programında konuşan İçişleri Bakanı Efkan Ala Türtçe, "Artık yeter" anlamına gelen ve Kürtçe olarak, "Edi bese" diyerek, "Artık teröre edi-bese deyin. Terörü Türkiye'nin gündeminden çıkaracağız. Bu meselenin üstesinden geleceğiz" dedi.

Seçim bölgesi Bursa ile ilk Valilik yaptığı Batman'da düzenlenen 'Kardeşlik Köprüsü'nün iftar programına katılana İçişleri Bakanı Efkan Ala, yaptığı konuşmasında, Türkiye'de 3 milyon Suriye ve Iraklı mültecinin bulunduğunu dile getirerek, mültecileri Türkiye'nin misafirleri olarak değerlendirdi. Suriye'de yaşananlara Avrupa ile bir çok ülkenin seyirci kaldığını hatırlatan Bakan Ala, "Suriye yanıyor, dumanı bize gelmesin diyorsunuz. Biz böyle bir anlayış içinde olamayız. Yolumuzu kesmek isteyenler var. Havalimanı, köprü ve diğer hizmetleri yapmamızı engelliyorlar. Bu terör belasına artık dur demenin zamanı gelmiştir. Artık teröre edibese deyin. Terörü Türkiye'nin gündeminden çıkaracağız. Bu meselenin üstesinden geleceğiz" dedi.

"TÜRKİYE KOŞMAK İSTİYOR, AYAĞINDAKİ BU TERÖR PRANGASINI DA ÇIKARACAK"

Türkiye'nin kendi dinamikleriyle büyük devlet olmak mecburiyetin olduğunu dile getiren Bakan Ala, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Onun için büyüme, yatırım, hizmet ve demokrasi hepsinden önemlidir. Hak ve hukuk önemlidir, bunların tamamının adresin de yıllardır bunları gerçekleştiren bir harekettir. Bu bölgedeki bütün kardeşlerime sesleniyorum. Artık bu terör belasına bütün Türkiye artık 'yeter' demenin zamanı gelmiştir. Bütün bu kardeşlerimiz de kendi çocuklarının geleceği için Artık edi bese desinler. Türkiye koşmak istiyor, ayağındaki bu terör prangasını da çıkaracak. Biz bize düşeni zaten yapacağız, yapıyoruz. Bundan hiç endişeniz olmasın. Bizim kardeşlerimizin Marksist-Leninist bir örgüte asla terk etmeyiz. Anca beraber kanca beraber, asla terk etmeyiz. Ancak bu millette bu insanlara zarar vermek neden? Ama bu kadar hainlik neden? Biz demokrasi gelişsin istiyoruz, altyapı gelişsin diyoruz, buradaki çocuklar iş bulsun, mühendis olsun, doktor olsun, belediye başkanı olsun, sayamayacağım iyi meslek neyse o olsun istiyoruz. Neden bu çocuklarının önüne engel çıkartılıyor, neden bu çocuklarının geleceğini karartıyorlar, bunu herkes tarafından sorulması lazım."

"TÜRKİYE ÖNEMLİ MESAFELER ALDI"

Türkiye'nin terörle mücadeleyi layıkıyla yerine getirdiğini anlatan Bakan Ala,, "Dün iki şehit ailesini ziyaret ettim. Birisi Yusufeli birisi de Kulp'tan. Bizim ayrımız gayrımız yok. Biz bütün engelleri birlikte kaldırdık. 2023'de beraber yürüyeceğiz. O yüzden kardeşlerim, bir problem varsa birlikte çözeriz. Ama çocukları terörist yaparak hangi problem çözülebilir? Türkiye çok önemli mesafeler aldı. Batman milli değerlerine çok önem verin bir yer kaledir kale. Allah aşkına böyle bir yerde Marksist-Leninist düşüncenin ne işi olabiliyor, olamaz. Onlar da biliyorlar. Ama zarar veriyorlar, o zaman bu zararın karşısında hep birlikte dimdik duralım. Bunu da tarihimize ve misyonumuza yakışır şekilde bertaraf eder, bu işi çözeriz. Hiç endişeniz olmasın, bunu da Türkiye'nin gündeminden çıkarmak için son derece kararlı bir strateji izliyoruz. Ne yaptığımızı biliyoruz, bunu bilenlerle birlikte bu meselenin üstesinden geleceğiz, milletimizle birlikte Türkiye bu prangadan da kurtulacak" dedi.

"BIRAKIN BU SİLAHLARI, GÖMÜN BUNLARI"

Konuşmasında, Demokratik Bölgeler Parti'li (DBP) belediyeler ile terör örgütü PKK'ya çağrıda bulanan Bakan Ala, silahların gömülmesi gerektiğini söyledi. Bakan Ala, sözlerini şöyle tamamladı:

"Oy alıyorlar çukur kazana destek oluyorlar. Belediyenin imkanlarını oraya götürdüler. Belediyeye biz para gönderiyoruz, vatandaşın yolunu kaldırımı yapacaksın. Çukur kazana neden araçlarını veriyorsun? Diyarbakır ve Şırnak'ta böyle oldu. Bir sürü kaynağımız boşa gitti. Buna herkesin artık dur demesi lazım, bu kadar da mantıksızlık olur mu? Buradan oy al, sonra git teröre destek olan bir dil kullan. Terörün kime faydası var, şöyle bir şey insanın dili demeye varmıyor. Bırakın bu silahları, gömün bunları. Bu insanları çocuklarına böyle yapmayın. Son olarak 171 milyon lira Batman Belediyesi'ne para gönderdik. 2015 yılında 171 milyon, arkadaşlar dile kolay? Ne yaptın kardeşim, onu soracağız. Kimse bu memlekette milletten aldığı gücü terör için kullanamaz. Terörü desteklemek için kullanamaz, kullanırsa da bunun önüne hep birlikte çıkıp bunun gereği yapılır ve yapılıyor."

Bakar Ala, katıldığı iftar programının ardından özel uçakla Ankara'ya hareket etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İçişleri Bakanı Ala: Chp, 6 Yılda 5 Seçim Kaybetmiş, Hala Bize Akıl Veriyor (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement