İdso Mayıs Ayının İlk Konserinde Vivaldi'nin Dört Mevsimini Çalacak - Son Dakika
Güncel

İdso Mayıs Ayının İlk Konserinde Vivaldi'nin Dört Mevsimini Çalacak

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO) Mayıs ayının ilk konserini 2 Mayıs Cuma günü saat 20.00'de Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirecek.

29.04.2014 14:19

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO) Mayıs ayının ilk konserini 2 Mayıs Cuma günü saat 20.00'de Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirecek. Şef Lukasz Borowicz yönetiminde gerçekleşecek konserde Richard Galliano (Akordeon) solist olarak yer alacak. IDSO bu haftaki konserde A.Vivaldi'nin Dört Mevsim isimli eseri ile D.Şostakoviç'in 7 numaralı senfonisini seslendirilecek.

İDSO'nun bu haftaki konserini yönetecek Şef Borowicz, Polonya Radyo Senfoni Orkestrası'nın sanat yönetmenliğini yapıyor. 1977 yılında Varşova'da doğan Borowicz, Fryderyk Chopin Müzik Akademisi'nde Boguslaw Madey ile çalıştı ve aynı akademide Antoni Wit'ten aldığı eğitimle orkestra şefliği doktorasını tamamladı. Varşova Ulusal Operası'nda Kazimierz Kord'un, Varşova Filarmoni'de Antoni Wit'in ve Budapeşte Festival Orkestrası'nda Ivan Fischer'ın şef asistanlığını yaptı. Polonya Kültür Bakanlığı tarafından çeşitli ödüllere layık görülen orkestra şefliği dalında dört yarışmada da ödül kazandı.

İDSO'nun bu haftaki konseri,Antonio Vivaldi tarafından 1723 yılında bestelenen "Dört Mevsim' eseri ile başlayacak. Konser, 20. yüzyılın en önemli senfonilerini yazan besteci film müziği, şarkı, caz dahil olmak üzere pek çok türde eserler veren D.Şostakoviç'in "Senfoni No.7' eseri ile sona erecek.

Konserin solistliğini yapacak olan Richard Galliano, solo performanslardan (2009 yılında sahnelenen Chacelet Paris Konseri gibi) grup performanslarına kadar (Brüksel Caz Orkestrası gibi) her türlü müzikal içerikte yer alabilen çok yönlü bir müzisyen olarak biliniyor. Bir solist olarak da büyük bir müzikal yeteneğe sahip olan Galliano, Gonzalo Rubalcaba, Charlie Haden ve Mino Cinelu ile kaydettiği Love Day veya Billie Holiday ile Edith Piaf ve trompetçi Wynton Marsalis arasında köprü kurmasını sağlayan French Touch eserlerine halk ezgilerini aşılayan lirik niteliğini kaybetmeden geniş bir müzik yelpazesinde keşifler yapmaya devam ediyor. Tecrübelerini paylaşma konusunda oldukça istekli olduğu belirtilen Galliano, babası Lucien'le birlikte, 2009 yılında En İyi Pedagojik Eser dalında SACEM ödülünü alan bir akordeon metot kitabının da yazarıdır.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel İdso Mayıs Ayının İlk Konserinde Vivaldi'nin Dört Mevsimini Çalacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement