İhlas Vakfı Hizmetlerine Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

İhlas Vakfı Hizmetlerine Devam Ediyor

İhlas Vakfı Hizmetlerine Devam Ediyor

İhlas Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Av. Mehmet Okyay, 40 yıl önce kurulan vakfın, merhum Enver Ören’in vasiyeti üzerine 81 ilde yurt kurma çalışmalarının bütün hızıyla sürdürdüğünü belirtti.

18.11.2014 17:09

İhlas Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Av. Mehmet Okyay, 40 yıl önce kurulan vakfın, merhum Enver Ören'in vasiyeti üzerine 81 ilde yurt kurma çalışmalarının bütün hızıyla sürdürdüğünü belirtti.

Bilecik'de yaptırılacak Ertuğrul Gazi Öğrenci Yurdu'nun temel atma törenine katılan Okyay, İHA muhabirine İhlas Vakfı çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Kurucuları olan merhum Enver Ören'in, insan sevgisiyle dolu, bütün hayatını insanlara adamış mübarek insan olduğunu anlatan Av. Mehmet Okyay, "Enver abi, bundan 40 sene evvel benim de aralarında bulunduğum 9 arkadaşıyla beraber İhlas Vakfını kurdu. Vakıf'ın mahkemede tescili için bendeniz dava açmıştım o zamanlar avukat olarak. ve sonra vakıf kuruldu ve şuanda 33 üniversite öğrenci yurdu ile 3 bin gence hizmet ediyoruz. Ayrıca ana yurdumuzdan ayrı kalmış Türk Cumhuriyetlerine gelen yüzlerce öğrencimiz var. Eski Osmanlı coğrafyası dediğimiz Afrika'nın kuzeyi yani Etiyopya, Habeşistan, Sudan oradan gelen yüzlerce öğrencilerimiz de var. Neticede bütün bu öğrencilerimize hizmet veriyoruz. Yurt dışından gelenler Osmanlıdan gördükleri şefkat ve merhameti Türkiye'de de görüyorlar. İhlas Vakfından da görmüş oluyorlar. Bu kuruluş yıl dönümü sebebiyle merhum Enver abi şuanda buradan fani dünyadan ayrıldı, ama inançlarımız itibariyle inanıyoruz ki, ruhu şad oluyordur."

"MERHUM ENVER ÖREN 81 İLDE ÖĞRENCİ YURDU, KOLEJ VE HASTANE YAPILMASINI VASİYET ETMİŞTİ"

Merhum Enver Ören'in 81 ilde öğrenci yurdu, kolej ve hastane yapılmasını vasiyet etiğini belirten Av. Mehmet Okyay, "Onun vasiyeti gereğince bunları yapıyoruz. 36. yurdun temelini attık. İnşallah Afyon'daki inşaatın ruhsatını aldık. Kastamonu'daki işlemler de tamam, inşallah Afyon ile birlikte inşaatlarına başlayacağız. Aynı zamanda Aksaray'daki inşaatında projesini çiziyoruz ve inşallah bu sene içinde inşaatın ruhsatını alıp, temelini atacağımıza inanıyorum" dedi.

"ERTUĞRUL GAZİ'NİN RUHU ŞAD OLACAKTIR"

Bilecik'in Osmanlı Devleti'nin kurulduğu bir il olduğuna dikkat çeken Okyay, "Osmanlı Devleti'nin kurucusu olan Osmangazi'nin babası Ertuğrul Gazi hazretlerinin Bilecik'in Söğüt ilçesinde kabirleri malumunuz. Onu hatırlatması ve bu ecdadımız bize bu cennet vatanı bıraktığı bu yerde o mübarek insanın hatırının gözetilerek yad edilmesi, gençlerin de bunu bilmeleri için Ertuğrul Gazi'nin ismini yurdumuza verdik ve ruhunun şad olacağına inanıyoruz. Netice itibariyle Türkiye'de daha mühim bir konu var. Biliyorsunuz Ertuğrul Gazi hazretlerinin babası Süleyman Şah şuanda bizim eski imparatorluğumuzun sınırları içerisinde. Suriye'dedir onun kabri. Biz Ertuğrul Gazi hazretlerine de sahip çıkacağız, onun oğlu Osmangazi hazretlerine de, onun babası Süleyman Şah 'a da sahip çıkacağız. Onlar bizim dedelerimiz, babalarımız bu ülkeyi bize emanet etti" diye konuştu. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İhlas Vakfı Hizmetlerine Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement