İran Keçiören'e Konuk Oldu - Son Dakika
Yerel

İran Keçiören'e Konuk Oldu

Keçiören Belediyesi’nin büyük ilgi gören Uluslararası Ramazan Etkinlikleri’nin 7.’sinde sahne bu kez İran’ın oldu.

22.06.2016 13:53

Keçiören Belediyesi'nin büyük ilgi gören Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nin 7.'sinde sahne bu kez İran'ın oldu.

Kalaba Kent Meydanı'nda gerçekleştirilen geceye Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın yanı sıra, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Ebrahim Taherianfard ve çok sayıda vatandaş katıldı. "Ramazan'ı ruhuyla, değerleriyle, barışın diliyle bu coğrafyayla birlikte yaşattığı için Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a teşekkür ediyorum" diyerek sözlerine başlayan Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, İran'la Türkiye ilişkilerinin her geçen gün güçlendiğine dikkat çekti. Altunyaldız, "İki ülke ticaretinin gelişmesinde önemli adımlar attık. İki ülke umarım küresel meselelerde de birlikte hareket eder, bu sayede İslam coğrafyasının sorunlarının çözülmesinde de mesafe kaydedilir" diye konuştu.

Ramazan'ı her yıl özlemle beklediklerini belirten Keçiören Belediye Başkanı Ak ise, geçen yıl Ramazan'da aramızda olan bazı insanların bu sene Ramazan'ı göremediklerini vurguladı. Ak, "Ülkemizin birliği, dirliği için canlarını feda eden şehitlerimiz başta olmak üzere, aramızdan ayrılan annelerimiz, babalarımız, dostlarımıza Allah rahmet eylesin" dedi.

Ramazan'ın 16. gününde İran'ı misafir ettiklerini vurgulayan Başkan Ak, "İran kültüründen esintileri izleyeceğiz bu gece. İran Kültür Evinde de İran'ın tarihi, coğrafyası ve kültürüne dair önemli bilgiler edinme fırsatınız olacak" dedi.

GECENİN GÜZEL HABERİ A MİLLİ TAKIMDAN GELDİ

A Milli Takımı'nın Çek Cumhuriyeti karşısındaki 2-0'lık galibiyetine de atıfta bulunan Ak, "Yensek de yenilsek de her zaman kalbimiz Milli Takım'la atacak" ifadelerini kullandı. Milli Takım'ın zaferi alandakiler tarafından büyük coşkuyla karşılandı.

İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Ebrahim Taherianfard ise dost ve kardeş Türkiye ile Ramazan'ın bereketini birlikte yaşamaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

İran folklorundan örneklerin sergilendiği gecede ilahi grubu da manevi atmosferi doruğa çıkardı. Hediye takdiminin ardından gecenin sonunda İran'dan gelen misafirler ile Başkan Ak hep birlikte toplu hatıra fotoğrafı çektirdi. Gecede ayrıca İran Kültür Evi ile Konya Kültür Evi'nin açılışları da yapıldı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İran Keçiören'e Konuk Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement