İran-Suudi Arabistan İlişkileri - Son Dakika
Güncel

İran-Suudi Arabistan İlişkileri

İran-Suudi Arabistan İlişkileri

İran ve Suudi Arabistan dışişleri bakanları New York'ta bir araya geldiler İran Dışişleri Bakanı Zarif : "İran devleti komşularıyla işbirliği ve dostluk ilişkilerini güçlendirme kararlılığındadır.

22.09.2014 12:12

İran ve Suudi Arabistan dışişleri bakanlarının New York'ta bir araya geldikleri bildirildi.

İran Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Suud Faysal New York'ta bir araya geldi.

Açıklamada, "bölgedeki gelişmeler ve ikili ilişkilerin arttırılması hakkında fikir alış verişinde bulunulan bakanlar, İslam ve Müslümanları karalama hedefiyle yapılan çalışmaların yoğunluk kazandığı bu dönemde dünya Müslümanlarının her zamankinden daha sıkı ilişkiler içerisinde olması gerekliliğini vurguladılar." ifadelerine yer verildi.

"Son dönemde bölgede yaşanan olayların gerisinde Müslümanlar arasında ayrılık ve düşmanlığı körükleme hedefi olduğunu, aşırılık zehirinin etkisiz hale getirilmesi gerektiğini" belirten Zarif, "İran devleti komşularıyla işbirliği ve dostluk ilişkilerini güçlendirme kararlılığındadır. Bugün ortak tehditler ve fırsatlarla karşı karşıyayız. Geçmiş sorunların çözümünde ve geleceğe bakmakta tüm bölge için fayda vardır" dedi.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal iki ülke arasındaki ilişkilerin önemine değinerek, "İran büyük bir millet ve medeniyettir. İki ülkenin işbirliği İslam'ın menfaatine olacaktır" diye konuştu.

Faysal, Mayıs ayında İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'i ülkesine davet etmiş ancak Zarif'in yoğun programı nedeniyle görüşme gerçekleşmemişti.

İki ülke ilişkilerinin Bahreyn krizi dolayısıyla gerilmesinin ardından bakanların Suriye, Irak ve Lübnan'daki dengeler ile IŞİD sorunu ve Yemen'deki Husi krizi gibi konuları gündeme aldıkları değerlendirilmesi yapılıyor. - Tahran

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İran-Suudi Arabistan İlişkileri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement