İş Adamı Abay Huzur İçin Sağduyu Çağrısında Bulundu - Son Dakika
Yerel

İş Adamı Abay Huzur İçin Sağduyu Çağrısında Bulundu

İş Adamı Abay Huzur İçin Sağduyu Çağrısında Bulundu

Diyarbakırlı İş Adamı Remzi Abay son aylarda yaşanan çatışmalardan dolayı şehrin her yönden zarar gördüğünü belirterek sağduyu çağrısında bulundu.

09.06.2016 10:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakırlı İş Adamı Remzi Abay son aylarda yaşanan çatışmalardan dolayı şehrin her yönden zarar gördüğünü belirterek sağduyu çağrısında bulundu. Yaşanan çatışmaların ülke ekonomisi kadar Diyarbakır'ın ekonomisini de derinden yaraladığını belirten Abay, bir an önce barışın yeniden tesis edilmesi gerektiğini kaydetti.

Bölge genelinde yaşanan olayların en çok esnafı olumsuz etkilediğini ifade eden iş adamı Remzi Abay, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki esnafın, olaylar nedeniyle kepenklerini erken kapatmak zorunda kaldığını hatta bazı esnafın aylarca kepenklerini açmadığını belirterek, bu olayların en çok Diyarbakır ekonomisine zarar verdiğini ifade etti. Huzur ile birlikte Diyarbakır'ın kalkınacağını dile getiren Abay, "Artık analar ağlamasın, kardeşlerimiz dul, yetim kalmasın esnafımız iflas etmesin artık barış olsun, huzur olsun. Barışlar silahlarla, bombalarla masum insanları öldürmekle olmaz. Polisimiz, askerimiz ve halkımız bu kirli savaştan dolayı şehit oluyor, yaşamını yitiriyor. Barış sulh ile olur oda TBMM'inde olur. Sayın Cumhurbaşkanımız silahların gömülmesi gerektiğini her zaman söylüyor ve o silahlar gömülecek. Teröre karşı, Malazgirt ruhuyla, Ulu Osmanlı çınarının azametiyle Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı'nın azmiyle yeni bir seferberlik çağrısı yapıyorum" dedi.

"TERÖR OLAYLARI ESNAFI İFLASIN EŞİĞİNE GETİRDİ"

Bölgenin çok acılar çektiğini belirten iş adamı Remzi Abay, terör olaylarının Diyarbakır'daki esnafı iflasın eşiğine getirdiğini söyledi. Abay, devletin ve hükümetin başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın barış için elinden geldiğini yaptığını söyledi. Abay, "Yaşanan olaylar Diyarbakır ekonomisini çok etkiliyor. Zaten değerli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım huzur ortamı için ellerinden geleni yapıyor. Bizler de artık barış ve huzur istiyoruz, çünkü esnafımız ve iş adamlarımız iflasın eşiğinde. Bu çatışmalı ortam devam eder ve huzur ortamı gelmezse Diyarbakır ekonomisi çökmenin eşiğine gelecek. Allah'ın vermiş olduğu canı Allah alır. Yaşanan kötü olaylar evliyalar şehri Diyarbakır'a hiç yakışmıyor. Şiddetten savaştan kimse fayda görmedi. Suriye ve Irak'ta yaşanan kirli savaşı görüyoruz. Yıllardır on binlerce bacımız dul kaldı, çocuklarımız kardeşlerimiz yetim kaldı yazık günah değil mi" diye konuştu.

Herkese sağduyu çağrısında bulunan iş adamı Abay, "Bu durum tüm esnafı maddi açıdan kapılarına kilit vurmaya zorluyor. Barışçıl bir ortamın bir an önce sağlanması gerekiyor. Sadece ekonomik değil, manevi açıdan da derin şekilde etkileniyoruz ve siyasi ayrılıkların son bulmasını diliyoruz" dedi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İş Adamı Abay Huzur İçin Sağduyu Çağrısında Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement