İşçi Partisi Genel Başkanı Perinçek Açıklaması - Son Dakika
Yerel

İşçi Partisi Genel Başkanı Perinçek Açıklaması

"(1 Mayıs'ta) Taksim'de emekçi sınıflar yok, bölücülük var. Küresel merkezler tarafından yönlendirilen turuncu kuvvetler Taksim'de.

27.04.2014 16:09

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününde Taksim Meydanı'nda emekçi sınıfların değil, bölücülüğün olacağını belirterek, "Küresel merkezler tarafından yönlendirilen turuncu kuvvetler Taksim'de. Onun için halkımızı da uyarıyoruz" dedi.

İzmir Uluslararası Fuar Alanına düzenlenen 19. İzmir Kitap Fuarına katılarak kitaplarını imzalayan Perinçek, İzmirlilerin yoğun ilgisiyle karşılandı.

Etkinlikte gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Perinçek, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın sözlerini, "çok talihsiz, gladyoyu, paralel devleti savunan" bir açıklama olarak değerlendirerek,  "Türkiye Devleti'nin içine, yargıya, polise, askerin içine yuvalanmış F örgütünü savunan bir konuşma yaptı. Bu Anayasa Mahkemesi Başkanlığıyla bağdaşan bir konuşma değildi" diye konuştu.

Kılıç'ın konuşmasının anayasal kurumları değil, devletin içine yuvalanmış suç örgütünü ve o örgütün mensuplarını savunan bir konuşma olduğunu iddia eden Perinçek, "Bu konuşma onun eski düşünceleriyle uyumlu olabilir ama bizim cumhuriyetimizin Anayasa Mahkemesine yakışan bir konuşma değildir" dedi.

Perinçek, 1 Mayıs'ta Türk Bayrağı altında, İstiklal Marşı'yla, işçi sınıfıyla İzmir Gündoğdu Meydanı'nda olacağını belirterek, İşçi Partisi'nin İstanbul Kadıköy'de, Ankara Tandoğan Meydanı'nda olacağını bildirdi.

DİSK ve bazı siyasi parti, STK ve sendikaların 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak istemesini değerlendiren Perinçek, şunları söyledi:

"Taksim'de şunu görüyoruz; Apo posterleri açılacağını şimdiden ilan ediyorlar. PKK Taksim'de olacağını, BDP Taksim'de olacağını söylüyor. Birtakım başıbozuk gruplar oralarda tertip kokan hazırlıklar içerisindeler. İşçi sınıfı Taksim'de değil, İşçi sınıfı Kadıköy'de, Türk bayrağı Kadıköy'de. Türk bayrağı, İstiklal Marşı nerede İşçi Partisi orada. Emekçi sınıflar nerede İşçi Partisi orada. Taksim'de emekçi sınıflar yok, bölücülük var. Küresel merkezler tarafından yönlendirilen turuncu kuvvetler Taksim'de. Onun için halkımızı da uyarıyoruz. Herkesi işçi sınıfının, emekçilerin ve Türk bayrağının olduğu Kadıköy'e ve Tandoğan Meydanı'na çağırıyoruz."

"Çankaya tekrar Atatürk'ün Çankayası olacak"

Doğu Perincek, yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili de İşçi Partisi olarak tek başlarına bir aday göstermeyeceklerini vurgulayarak şunları kaydetti:

"Çankaya, tekrar Atatürk'ün Çankayası olacak. Cumhuriyetin, milletin bütün kuvvetlerini, bütün yurtseverleri Çankaya'da Atatürk'ün konutuna yakışan bir cumhurbaşkanı seçmek için beraberliğe çağırıyoruz. İşçi Partisi, CHP, MHP, diğer cumhuriyet kuvvetleri ve diğer vatansever güçler birlikte Çankaya'ya bir aday göstermemiz gerekiyor ve o adayı her beraber destekleyeceğiz ve Atatürk'ün Çankayası'na o aday yerleşecek." - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İşçi Partisi Genel Başkanı Perinçek Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement