Işid ile Bazı Kürt Gruplar Arasındaki Çatışmalar - Son Dakika
Yerel

Işid ile Bazı Kürt Gruplar Arasındaki Çatışmalar

Denizli'de bazı sivil toplum kuruluşu terör örgütü IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırılarını protesto ederek kınadı.

30.09.2014 15:42

Denizli'de bazı sivil toplum kuruluşu terör örgütü IŞİD'in, Suriye'nin Kobani (Ayn el Arap) ilçesinde masum insanlara yönelik saldırılarını protesto ederek kınadı.

Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde bir araya gelen ve aralarında Muş, Ağrı, Van ve Botanlılar Derneği'nin de bulunduğu bazı sivil toplum kuruluşu düzenledikleri ortak basın toplantısında terör örgütü IŞİD'i sert bir dille kınadı.

Sivil toplum kuruluşları adına açıklama yapan Muşlular Derneği Başkanı Giyasettin Taşer, bir süreden beri Irak'ta ve Suriye'de İslam adına savaştığını ileri süren ancak İslamla ve insanlıkla ilgisi olmayan terör örgütü IŞİD'in Kürtlere, Türkmenlere, Araplara, Şiilere, Alevilere kendinden olmayan herkese saldırarak yok ettiğini insanların kafasını keserek katlettiğini belirtti.

IŞİD'in, Irak'ın Şengal bölesinde yaşayan Ezidilere saldırarak yüzbinlerce insanı yurdundan ettiğini hatırlatan Taşer, "Şimdi de Kobani bölgesine saldıran bu vahşet örgütü 160 bin insanımızın Rojava'dan kaçıp Türkiye sınırında sığınmacı olmasına neden oldu. IŞİD, Kobani'yi üç koldan kuşatmış durumdadır. Eğer Kobani düşerse büyük bir katliam yaşanacak dolayısıyla Kürtler değil insanlık kaybedecektir. Tıpkı Musul ve Şengal'ın düşmesi ile insanlığın kaybettiği gibi. IŞİD denilen bu vahşet örgütünün kural tanımayan saldırıları ve katliamları genişleyerek devam etmekte ve insanlarımızı rehin almaktadır. Bu aşağılık vahşet örgütünü Kürt halkına ve İslam dinine verdikleri zarardan dolayı nefretle kınıyoruz" dedi.

IŞİD'e karşı uluslararası koalisyon güçlerinin düzenlediği hava saldırılarını memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Taşer, "Ülkemizde devletin tüm yetkili kurum, kuruluş ve şahsiyetlerini bu vahşet örgütünü kınamaya ve bu örgütün mağdurları olan Kürt soydaşlarımızı daha etkin bir şekilde korumaya ve kollamaya davet ediyoruz" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından "Dün Şengal, Bugün Kobani-Katledilen İnsanlık", "IŞİD Vahşetini Lanetliyoruz" pankartı ile aralarında kadınların da bulunduğu bir grup vatandaş, protesto amaçlı Delikliçınar Meydanı'na kadar yürüdü.

Meydanda bir süre oturan vatandaşlar daha sonra dağıldı. - Denizli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Işid ile Bazı Kürt Gruplar Arasındaki Çatışmalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement