İşitme Engelliler Manevi Mimarlarını Öğreniyor" - Son Dakika
Güncel

İşitme Engelliler Manevi Mimarlarını Öğreniyor"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Ulu Cami gezisinden detaylar AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun'un konuşması Tomurcuk İşitme Engelliler Derneği Başkanı Faruk Bilgili'nin konuşması Tomurcuk İşitme Engelliler Derneğinin, Gençlik ve Spor Bakanlığının desteğiyle yürüttüğü "İşitme Engelliler Manevi Mimarlarını Öğreniyor" adlı program kapsamında işitme engelli gençler ve aileleri Bursa'nın tarihi ve kültürel mekanlarını gezdi.

24.06.2016 18:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Ulu Cami gezisinden detaylar

AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun'un konuşması

Tomurcuk İşitme Engelliler Derneği Başkanı Faruk Bilgili'nin konuşması Tomurcuk İşitme Engelliler Derneğinin, Gençlik ve Spor Bakanlığının desteğiyle yürüttüğü "İşitme Engelliler Manevi Mimarlarını Öğreniyor" adlı program kapsamında işitme engelli gençler ve aileleri Bursa'nın tarihi ve kültürel mekanlarını gezdi.

Ulu Cami'den başlayıp Osman Gazi ve Orhan Gazi Türbeleri, Emir Sultan Camii ve Türbesi ile devam eden gezide, gençler ve aileleri rehberler tarafından bilgilendirildi.

Geziye katılan AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projeyi öğrendiğinde çok heyecanlandığını söyledi.

İşitme engellilere dini değerlerin anlatılmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Karaburun, "Eminim onlar da hissediyorlar ama içlerine bir nebze olsun Allah sevgisini hissettirebilmek çok önemli. Böylece tüm soru işaretlerinin cevaplarını bulabileceklerine inanıyorum." dedi.

Türkiye'nin engelli haritası çıkarılıyor

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkan Vekilliği görevini de yürüttüğünü hatırlatan Karaburun, komisyonun alt grubunun da başkanı olduğunu dile getirdi.

Alt grubun, "Engellisine Bakanlar ve Engelli Kadınların Sorun ve Çözüm Önerileri" olarak adlandırıldığını ifade eden Karaburun, "Burada, Türkiye'de engelli haritasının tam anlamıyla olmadığını fark ettik ve Meclis olarak bunun çalışmasını başlattık. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olmak üzere birkaç ayaklı bir projenin başlangıcındayız. Dolayısıyla biz de Türkiye'de engelli kardeşlerimizin sayısını bilip TÜİK'ten bunları rahatça alarak önümüzdeki dönemlerde ne yapabiliriz noktasında daha rahat hareket edebileceğiz." diye konuştu.

Tomurcuk İşitme Engelliler Derneği Başkanı Faruk Bilgili de işitme engelli gençler ve ailelerine yönelik programın ilk çalışmalarını Ankara'da gerçekleştirdiklerini aktardı.

Kahramanmaraş, Sivas, Samsun ve İzmir'den sonra "Osmanlı payitahtı" Bursa'ya geldiklerini anlatan Bilgili, "Maneviyatlı bir şehirde olmanın onurunu yaşıyoruz. Dernek olarak, işiten ve işitmeyen herkesin ihtiyacı olduğu şehirlerdeki manevi bekçilerini tanıtmayı ve anlatmayı amaçlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Bilgili, projenin finalinde, İstanbul'da 81 ilden katılımcılarla Eyüp Sultan ve Fatih Sultan Mehmet Türbeleri'nin ziyaret edilerek hatimler indirileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İşitme Engelliler Manevi Mimarlarını Öğreniyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement