İsrail'in Gazze Saldırılarının Protesto Edilmesi - Son Dakika
Yerel

İsrail'in Gazze Saldırılarının Protesto Edilmesi

İsrail\'in Gazze Saldırılarının Protesto Edilmesi

İsrail'in Gazze saldırıları İzmir, Uşak ve Manisa Cuma namazının ardından protesto edildi.

11.07.2014 16:28

İsrail'in Gazze saldırıları İzmir, Uşak ve Manisa Cuma namazının ardından protesto edildi.

İzmir Konak Meydanı'ndaki tarihi Yalı Camisi önünde Cuma namazı sonrası bir araya gelen  "Anadolu Gençlik Derneği" üyesi bir grup,  saldırılarda yaşamını yitiren Gazzeliler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Ellerinde Filistin bayrakları ve Gazze'ye yönelik saldırıları kınayan dövizler taşıdı, İsrail aleyhine slogan atan grup adına basın açıklaması yapan Anadolu Gençlik Derneği İzmir Şube Başkanı Safa Narlı, İsrail'in işgal ettiği Filistin topraklarında müslümanları katlettiğini söyledi.

İsrail hükümetinin kaybolan 3 yahudi gencin ölü bulunmasını bahane ederek yaptığı katliamı meşrulaştırmak istediğini ifade eden Narlı, BM, ABD ve Avrupa ülkelerinin bu katliamlara seyirci kaldığını belirtti.

Narlı, şöyle konuştu:

"Yahudi gençlerin cesetleri bulununca İsrailli siyonist fanatikler 16 yaşındaki bir Filistinli genci kaçırarak canlı canlı yakarak şehit ettiler. Siyonist İsrail, her Ramazan ayını Müslümanlar için kan gölüne dönüştürmeyi rutine bağlamıştır. Doğu Kudüs, Batı Şeria ve Gazze'ye karadan, denizden ve havadan yapılan saldırılarda 100 müslüman kardeşimiz şehit olmuş, 300 kadar Filistinli de yaralanmıştır. 50 mesken tamamen yıkılırken, 2 bin konut ağır hasar almıştır. İsrail'in özellikle sahur saatlerinde saldırı düzenlemesi de dikkat çekicidir. Sağlık merkezlerine yapılan saldırılarda İsrail'in düşük yoğunlukta bir soykırım yaptığının göstergesidir."

Konuşmanın ardından dua eden grup, daha sonra dağıldı.

Uşak

Ulu Cami'nde kıllanan Cuma namazı sonra Uşak Belediyesi önünde toplanan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Uşak Şubesi üyeleri, "Vurulan Gazze ölen insanlık", "Kudüs ümmetin kalbidir", "Oruçlarını şehadet şerbetiyle açanlar var", "Yaşasın ümmet dayanışması", "Kardeşinin derdiyle dertlenmeyen bizden değildir", "Katil İsrail Gazze'den defol" yazılı pankart ve dövizler taşıyarak bir süre slogan attı.

Grup adına basın açıklaması yapan AGD Uşak Şube Başkanı Ferit Gülhan, Doğu Kudüs, Batı Şeria ve Gazze'ye son olarak karadan, denizden ve havadan yapılan siyonist saldırılarda yaklaşık 100 Müslümanın şehit edildiğini söyledi.

İsrail yönetiminin, ramazan ayını cehenneme çevirmekten, kadın ve çocuk öldürmekten haz alan bir zihniyetin olduğunu, saldırıların özellikle iftar ve sahur saatlerinde yapıldığını öne süren Gülhan, "Bugün, Suriye'de ve Irak'ta yaşanan savaşın tetikleyicisi Siyonist İsrail'dir. Yaşadığımız coğrafyada yeni yeni devletçilerin kurulmasını planlayan Siyonist İsrail'dir. Birleşmiş Milletler, ABD ve Avrupa Birliği İsrail'in hizmetindedir. Milletimiz bu gidişatın farkına varmalıdır. Kahrolsun İsrail demekle İsrail kahrolmaz. İsrail ancak güçten anlar. Tüm dünyanın başında, bir musibet olan İsrail, işgal ettiği topraklardan sökülüp atılacaktır. Bunun yolu İslam Birliği'dir" dedi.

Konuşmanın ardından dua eden grup, dağıldı.

Manisa

Manisa Hatuniye Camisi önünde cuma namazının ardından toplanan Memur Sen, İHH ve Anadolu Gençlik Vakfı il temsilcilikleri üyeleri, "Müslüman uyuma kardeşine sahip çık" yazılı dövizler taşıyarak İsrail aleyhine slogan attı, cami avlusunda gıyabi cenaze namazı kıldı.

Grup adına açıklama yapan Manisa Memur Sen İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, Gazze'deki Müslümanların iftar ve sahurlarını İsrail ateşi altında yapmak zorunda bırakıldığını söyledi.

İsrail'in karakterine uygun bir şekilde insan haklarını ihlal etmeye ve öldürmeye devam ettiğini anlatan Sofuoğlu, "Terör devleti İsrail ramazan ayında yeni bir kuşatma başlattı. Beş gündür sahur ve iftar vakti sivillerin üstüne bomba yağdırıyor, seyir halindeki otomobilleri havaya uçuruyor, meskenleri buldozerlerle yıkıyor, küçücük çocukları vuruyor, camiden çıkan insanlara kurşun yağdırıyor. Bu saldırılar sonucunda şu anda yüzlerce şehidimiz ve binlerce yaralımız var. Ramazan ayında tüm insani değerleri İsrail bir kez daha ayaklar altına almıştır. Katliamlar zincirine bir yenisini daha eklemiştir. Siyonist İsrail insanlığın ortak utancıdır" diye konuştu.

Açıklamanın ardından saldırılarda hayatını kaybedenler için dua edildi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İsrail'in Gazze Saldırılarının Protesto Edilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement