İsrail'in Gazze'ye Saldırıları - Son Dakika
Yerel

İsrail'in Gazze'ye Saldırıları

İsrail\'in Gazze\'ye Saldırıları

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki sivil toplum kuruluşları, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ve buna göz yuman uluslararası kuruluşlara büyük tepki gösterdi Özgür Der Diyarbakır Şube Başkanı Koç: "İsrail, katlimalarını sürdürüyor, BM, AB, ABD ve İslam ülkeleri de buna sessiz kalıyor" Bingöl TSO.

21.07.2014 12:36

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki sivil toplum kuruluşları İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ve buna göz yuman uluslararası kuruluşlara büyük tepki gösterdi.

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) Diyarbakır Şube Başkanı Murat Koç, AA muhabirine, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının ramazanın ilk gününden bu yana sürdüğünü anımsatarak, saldırılarda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 500 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi.

"Gazze başta olmak üzere Filistin'i açık cezaevine çeviren siyonist teröre karşı herkesin tepki göstermesi gerekir" diyen Koç, şunları kaydetti:

"İsrail, katliamlarını sürdürüyor, BM, AB, ABD ve İslam ülkeleri de buna sessiz kalıyor. İsrail uluslararası kamuoyunun sessizliğinden cesaret alarak yıllardır katliamlarına devam ediyor. Gazze'de barbarlık yaşanıyor. Bu saldırıları kınamaktan ziyade İsrail'i, işbirlikçilerini ve İslam ülkeleri yöneticilerini Allah'a şikayet ediyoruz. Özgür bir Kudüs ve İsrailsiz bir dünya için vicdanı olan herkesin Filistin direnişini desteklemesi gerekir. Filistin halkı katliamlara, bombalara ve yoksulluğa teslim olmamıştır."

"BM ve AB derhal toplanmalı"

Mazlum-Der Şube Başkanı Abdurrahim Ay, uluslararası camiadan aldığı destekle işgal politikasını sürdüren İsrail'in her geçen gün katliamın dozunu artırdığını belirtti.

"BM ve AB derhal toplanmalı ve sorunu kökten çözmek için girişimde bulunmalıdır" ifadesini kullanan Ay, bu saldırılara karşı radikal tepki verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Ay, "İsrail, BM'den ve diğer ülkelerden tepki gelmemesi nedeniyle her gün katliamın dozunu artıyor. Saldırıları kınamak dışında başka birşey yapamıyoruz ancak bu saldırılar nedeniyle şube olarak BM ve ABD temsilcilerinden gelecek davet ve görüşme taleplerini kabul etmeme kararı aldık. Yapılması gereken çok şey var ancak dünya katliama sesiz kalıyor" diye konuştu.

"Filistinlileri bezdirmeye çalışıyorlar"

Merkezi Mardin'de bulunan Uluslararası Stratejik Tahlil ve Araştırmalar Derneği (USTAD) Başkanı Ahmet Akgül, İsrail'in 50 yılı aşkın süredir Ortadoğu'da gaddar bir savaş ve istila politikası yürüttüğünü ifade etti.

Akgül, İsrail'in geçmişte olduğu gibi  İslam alemi ve tüm dünyanın gözü önünde Filistin halkına kan kusturduğunu vurgulayarak, İsrail'in bu saldırılarla Filistinlileri bezdirmeye çalıştığına işaret etti.

Saldırıların ramazanda da sürdüğüne dikkati çeken Ay, "İki ileri bir geri adım atmak suretiyle yeni yerleşim yerleri açmaya ve o toprakların asıl sahibi Filistinlileri topraklarını terk etmeleri için daha da bezdirmeye çalışıyorlar" dedi.

"Sözün bittiği noktadayız"

İHH İnsani Yardım Vakfı Mardin Temsilcisi Mehmet Timurağaoğlu ise Gazze'de sivil halkın çok zor durumda olduğunu ifade etti.

Timurağaoğlu, Gazze'de büyük bir trajedinin yaşandığını vurgulayarak, dünya kamuoyunun buna sessiz kaldığını belirtti.

İnsani yardım ve tıbbı malzemelerde büyük sıkıntı yaşandığını kaydeden Timurağaoğlu, şöyle dedi:

"Sözün bittiği noktadayız. Hiçbir canlının orada can güvenliği yok. Cenazeler bile alınamıyor. Can güvenliğinin yanında insani yardımlar konusunda dahi sıkıntı yaşanıyor. Bu vahşete nasıl sessiz kalındığını anlamak güç."

Mardin Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Çelik, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında bir gazetecinin hayatını kaybettiğini hatırlatarak, İsrail'in sadece gazetecileri değil, çocuk, kadın demeden birçok sivili hedef aldığını söyledi.

Çelik, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınadıklarını anlatarak, "İsrail çocukları bile öldürmekten korkmayan zalim bir ülke. Kameraman Halid Hamed de elinde kamerası ve üzerindeki basın yeleğiyle bu saldırılarda hedef alınarak öldürüldü. İsrail'in bir an önce bu katliamlarına son vermesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

"Yapılanlar insanlığın kabul edeceği şeyler değil"

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Batman Şube Başkanı Suad Özdemir, İsrail'in saldırılarının insanlık dışı olduğunu söyledi.

Ellerinden bir şey gelmediği için sadece saldırıyı kınadıklarını dile getiren Özdemir, "Yapılanlar insanlığın kabul edeceği şeyler değildir" ifadelerini kullandı.

Ulaştırma Memur-Sen İl Başkanı Davut Ertuğrul, İsrail'in ramazan ayında bile Filistin halkına karşı vicdansızlığını ortaya koyduğunu dile getirdi.

Sosyal paylaşım sitesinde İsrailli bir ailenin çocuğunun eline sopa vererek, esir aldığı Filistin çocuğuna yaptığı zulmü izlediğini belirten Ertuğrul, o gece sabaha kadar uyuyamadığını anlattı.

Ertuğrul, şöyle konuştu:

"Demokrasiden söz eden ülkeleri bu saldırılara tepki göstermeye davet ediyoruz. Bu yapılanlar soykırım değil mi? İsrail, çocuk, kadın, yaşlı herkese yönelik katliam yapıyor. Yapılanlar insanlığın kabul edeceği şeyler değildir. Bu bir zulümdür."

-"Ölen çocuklar yürekleri dağlıyor"

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (TSO) Erkan Çalbay, İsrail'in saldırılarına karşı uluslararası kamuoyunun sessiz kalmasını eleştirdi.

Filistin'e yönelik saldırılara karşı en çok tepkiyi Türkiye'nin gösterdiğine işaret eden Çalbay, şunları dile getirdi:

"İsrail, dünyanın gözü önünde sivillere yönelik katliama devam ediyor, dünya da buna sessiz ve tepkisiz kalıyor. BM ve AB saldırıları izlemekle yetiniyor. Müslüman ülkeler 3 maymunu oynuyor. Türkiye ise yıllardır bu konuda tarafını belli etmiş, Filistin'in yanında, İsrail'in karşısında olmuştur. Sağcısı, solcusu, dindarı, laiki hiçbir ideoloji gözetmeden Gazze'nin çığlığını yüreğinde duyuyor ve içleri kan ağlıyor. Ölen çocuklar yürekleri dağlıyor."

Memur Sen Bingöl Şube Başkanı Mücahit Çelik ise Filistin topraklarında İsrail tarafından insanlık suçu işlendiğini, dünyanın bu katliamı seyrettiğini bildirdi.

Her yönüyle Gazze'de orantısız güç kullanıldığını aktaran Çelik,  sivil insanların vahşice katledildiğini, cenazelerin kaldırılmasına, yaralılara müdahale edilmesine fırsat verilmediğini dile getirdi.

BM tarafından savaşın sona erdirilmesi için İsrail'e hiçbir yaptırım kararı uygulanmadığını aktaran Çelik, İsrail'i ve bu vahşete sessiz kalan dünyayı kınadıklarını ifade etti.

"Müslüman ülkelerin duyarsızlığı ve tepkisizliği İsrail'i cesaretlendiriyor"

Nuh Eğitim Derneği Başkanı Nurettin Tatar, İsrail'in Filistinlilere kan kusturduğunu kaydetti.

İslam ülkeler içerisinde saldırılara en büyük tepkiyi Türkiye'nin gösterdiğini aktaran Tatar, şunları dile getirdi:

"Müslüman ülkelerin duyarsızlığı ve tepkisizliği İsrail'i cesaretlendiriyor. Amerika, AB ve BM'nin İsrail'i destekleyici tavırları İsrail'in daha vahşice saldırmasına neden oluyor. Biz Müslümanlar olarak onlara açık açık destek veren şirketleri boykot edersek, İsrail'e geri adım attırırız."

Şırnak Toplumsal Çalışmalar Derneği Başkanı Hacı Galip ise saldırıları büyük bir nefretle ve esefle kınadıklarını anlattı.

Ramazanda İsrail'in Gazze'ye, İŞID'ın Müslümanlar'a saldırılarını büyük bir fitne olarak nitelendiren Galip, İslam devletlerinin sessiz kalması halinde katliamın süreceğini, İslam İşbirliği Teşkilatına üye ülkelerin bir araya gelerek ortak tepki göstermesi halinde İsrail'in durdurulabileceğini sözlerine ekledi. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İsrail'in Gazze'ye Saldırıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement