İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırıları - Son Dakika
Politika

İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırıları

İsrail\'in Gazze\'ye Yönelik Saldırıları

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin: "El Fetih ve Hamas birlikte hareket etme kararı aldı.

18.07.2014 23:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin, "El Fetih ve Hamas birlikte hareket etme kararı aldı. Birlikte hareket edeceklerini, birlikte hükümet kuracaklarını ve bu hükümetin de Filistin'in müşterek hükümeti olacağı belirtildi. Bir birleşme oldu. Bu durum İsrail'i müthiş rahatsız etti. Bu rahatsızlık sonucu bu operasyonlar başlattılar" dedi.

Şahin, Karabük'ün Ovacık ilçesine bağlı Ekincik köyünde katıldığı dayısı Mustafa Şahin'in iftar programında yaptığı konuşmada, mübarek günlerde özellikle Ortadoğu'da ve Filistin'de yaşayan Müslümanların karşılaştıkları saldırılarla hangi sıkıntılar içinde olduklarını izlediklerini ve kahrolduklarını söyledi.

İslam dünyasının kendi içinde sorunlarını çözemediği için Müslümanların zaafından yararlanmak isteyenlerin, Müslümanları mübarek gün demeden, çoluk çocuk ayırmadan, göz yaşlarına aldırmadan öldürdüğünü, şehit ettiğini belirten Şahin, "Bu saldırılar nereden çıktı birden bire? 3 tane İsrail'li gencin ölü bulunmuş olmasını ve Gazze'den İsrail'e füzelerin atıldığını gerekçe gösteriyorlar. Ancak bu füzelerin bir ölüme neden olduğu da haberlerde yer almıyor" diye konuştu.

İsrail'in ve Yahudilerin uzun yıllardır en büyük avantajının Filistinlilerin ikiye bölünmesi olduğunu belirten Şahin, "Bir tarafta El Fetih Örgütü bir tarafta da Hamas teşkilatı. Bunlar bir de birbirleriyle mücadele ediyorlardı. Yani Filistin'li Müslümanlar ikiye bölünmüş halde idiler. Birbirlerini adeta düşman olarak görüyor, savaşıyorlardı. Filistin'deki Müslümanların mevcudiyetinden rahatsız olan İsrail'in bu durum işine geliyordu" dedi.

"Müslümanların bir ve beraber olması İslam düşmanlarını rahatsız ediyor görüyorsunuz"

Bundan kısa bir süre önce El Fetih ve Hamas'ın birlikte hareket etme kararı aldıklarına vurgu yapan Şahin, şöyle devam etti:

"Birlikte hareket edeceklerini, birlikte hükümet kuracaklarını ve bu hükümetin de Filistin'in müşterek hükümeti olacağı belirtildi. Bir birleşme oldu. Bu durum İsrail'i müthiş rahatsız etti. Bu rahatsızlık sonucu bu operasyonlar başlattılar. Müslümanların bir ve beraber olması İslam düşmanlarını rahatsız ediyor görüyorsunuz. O zaman yapılması gereken Suriye'de de Irak'ta da diğer bölgelerde de Müslümanların ufak tefek anlaşmazlıkları bir tarafa bırakıp bir ve beraber hareket etmeleri."

Mezhep ayrılıklarının bir sorun olarak ortaya konulduğunu, "sen Sünnisin, sen Şiisin" dendiğini ve çatışmaların çıkartıldığını anlatan Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Öldükten sonra melekler kabirde 'hangi mezheptensin?' diye sormayacak 'hangi dindensin?' diye soracak. Bizde 'İslam dinine mensubuz' diyeceğiz. Dolayısı ile esas olan Müslümanlıktır. Dünya Müslümanları hangi coğrafyada yaşıyor olurlarsa olsunlar mutlaka kendi aralarındaki anlaşmazlıkları bir tarafa bırakarak birlikte hareket etmek zorundalar. Evet bu Müslümanların karşısındaki şer güçleri rahatsız edecektir. Tıpkı Filistin'de olduğu gibi."

"Bu bombalamalar, ölümler inşallah bu birlikteliği bozmaz, dahada güçlendirir"

Hamas ve El Fetih'in bir araya gelince bombalar yağmaya başladığını tekrarlayan Şahin, "Hamas ve El Fetih'in bir araya gelmesini sağlayan Türkiye Cumhuriyeti olmuştur. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olmuştur. Hamas teşkilatının ve El Fetih'in liderlerini Türkiye'ye davet etmek sureti ile defalarca görüşmüşlerdir. Çokta iyi yapılmıştır. Bize düşen de budur zaten. Bu bombalamalar, ölümler inşallah bu birlikteliği bozmaz, dahada güçlendirir. Mahmud Abbas Filistin Devlet Başkanı şu anda Türkiye'de. Bugün Cumhurbaşkanımızla ve Başbakanımızla görüştü. Tabi bütün olup bitenler ile ilgili bilgiler alındı. Oradaki bir ve beraberlik ruhunun, şuurunun devamını diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Körfez Savaşı'nda petrole bulanmış olan ve uçamayan bir martı üzerinden Batı dünyasının aylarca, yıllarca insanların duygularını sömürdüğüne işaret eden Şahin, "Bu kadar hassas oldukları sanılan Batı dünyası bu kadar ölümler karşısında kılını bile kıpırdatmıyor. Neden?  Çünkü akan Müslüman kanı. Bütün bu gelişmeler karşısında 'ben Müslümanım' diyenlerin dersler çıkartması, sonuçlar çıkartması ve aralarındaki sorunları çözerek bir ve beraber hareket etmeyi başarmaları gerekir" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimi

Konuşmasında Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen ve Türkiye'de ilk defa halkın cumhurbaşkanını seçeceğini söyleyen Şahin, AK Parti'nin adayını açıklama işini genel başkanları Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine verdiğini, bu nedenle ilçesi olan Ovacık'tan en çok oyu beklediklerini, hemşehrilerinin kendisini mahcup etmeyeceğine inandığını, 3 adayın ülke için neler yaptığını vatandaşların bildiğini söyledi. - Karabük

Kaynak: AA

Son Dakika Politika İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement