İsrail'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik Saldırılarına Tepkiler - Son Dakika
Yerel

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik Saldırılarına Tepkiler

MALATYA/SİVAS/GAZİANTEP/ Malatya, Gaziantep, Sivas ve Kilis'te, Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılar kınandı.

18.09.2015 16:59

MALATYA/SİVAS/GAZİANTEP/ Malatya, Gaziantep, Sivas ve Kilis'te, Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılar kınandı.

Malatya'da Cuma namazının ardından Soykan Parkı'nda bir araya gelen Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyeleri, ellerinde Türk ve Filistin bayrakları ve pankartlarla saldırıları protesto etti.

Grup adına açıklama yapan AGD Yönetim Kurulu üyesi Abdulkadir Karaduman, İsrail'in Müslümanlara karşı kışkırtmalarına sistemli bir şekilde devam ettiğini belirtti.

Yahudi takviminde yılbaşı kabul edilen Roş Aşana bahanesiyle 5 gündür Mescid'i Aksa'ya yönelik yapılan illegal saldırıların, Filistin topraklarını Müslümanlardan arındırma politikasının bir parçası olduğunu ifade eden Karaduman, "İsrail her zaman olduğu gibi uluslararası anlaşmaları hiçe saymaktadır. Mescid-i Aksa İslam mabedidir. Buna rağmen terör devleti İsrail, Mescid-i Aksa'yı belirli zamanlarda Yahudilere tahsis etmek istemektedir" dedi.

İsrail'in Filistin topraklarını Müslümanlardan arındırmayı bir devlet politikası haline getirdiğini belirten Karaduman, "İsrail, Doğu Kudüs ve Mescid-i Aksa'da İslam'dan koparabilmek için her türlü yola başvurmaktadır. Doğu Kudüs'te yaşayan Müslümanlara şarta bağlı olarak şehirde ikamet izni vermekte, bu izni de sudan sebeplerle iptal edebilmektedir" diye konuştu.

Gruptakiler, Türkiye'de yaşanan terör olaylarını da kınadı.

Gaziantep

Gaziantep'te Ulu Cami önünde toplanan grup, dövizlerle İsrail aleyhine sloganlar attı.

Grup adına açıklama yapan AGD Gaziantep Şubesi Başkanı Özcan Fidan, Mescid-i Aksa'ya yapılan baskın ve ardından yaşanan olayları kınadıklarını söyledi.

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerinin, Filistin topraklarını Müslümanlardan arındırma politikasının bir parçası olduğunu dile getiren Özcan, İsrail'in uluslararası anlaşmaları hiçe saydığını belirtti.

Özcan, "Mescide Müslümanların girmesini silah zoruyla engelleyerek, Yahudilerin içeri sokulması, Mescid-i Aksa'yı Müslümanların elinden alınmasının adım adım işletilmesidir. İsrail, Doğu Kudüs'ü ve Mescid-i Aksa'yı İslam'dan koparabilmek için her türlü yola başvurabilmektedir" diye konuştu.

Grup, yapılan duanın ardından dağıldı.

Sivas

Sivas'ta, bazı Sivil Toplum Kuruluşları (STK), İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarına tepki gösterdi.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan ve Filistin bayrakları ile çeşitli dövizler taşıyan grup, "Mescid-i Aksa onurumuzdur, koruyacağız", "Direnen Filistin kazanacak", "Kahrolsun İsrail, Filistin'den defol" şeklinde sloganlar attı.

Burada grup adına açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği Sivas Şube Başkanı Bülent Şimşek, "Terör devleti İsrail, Müslümanlara yönelik saldırı ve kışkırtmalarına sistemli bir şekilde devam ediyor" dedi.

İsrail'in uluslararası anlaşmaları hiçe saydığını dile getiren Şimşek, "Mescid-i Aksa bir İslam mabedidir. Buna rağmen terör devleti İsrail, Mescid-i Aksa'yı belirli zamanlarda Yahudilere tahsis etmek istemektedir. Yeni silahlı unsurların eşliğinde Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya sokulması, Mescid-i Aksa'yı Müslümanların elinden almaya yönelik bir politikanın adım adım işletilmesidir, küstahça bir davranıştır" ifadesini kullandı.

Kilis

Kilis'te de Recep Tayyip Erdoğan Meydanı'nda toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıları Arapça ve Türkçe sloganlar atarak kınadı.

Grup adına açıklama yapan Filistinli Mülteciler Heyet Başkanı Eymen Ebu Haşim, İsrail tarafından yapılan saldırıların kabul edilemeyeceğini söyledi.

Müslümanlar için kutsal sayılan Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırıyı nefretle kınadıklarını vurgulayan Haşim, "Bir yandan İsrail yönetimi kutsal yerlere saldırırken diğer taraftan Esed rejimi kendi halkını katlediyor. İran ise bu saldırıya destek veriyor" dedi.

Tüm dünyayı İsrail ile Esed'e karşı "dur" demeye çağırdıklarını belirten Haşim, mazlumlara sağladığı destekten dolayı da Türk halkına teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İsrail'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik Saldırılarına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement