İzmir 2015'i Coşkuyla Karşıladı - Son Dakika
Güncel

İzmir 2015'i Coşkuyla Karşıladı

İzmir 2015\'i Coşkuyla Karşıladı

İzmir'de, yeni yıl coşkusunun merkezi her yıl olduğu gibi yine Cumhuriyet Meydanı oldu.

01.01.2015 01:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de, yeni yıl coşkusunun merkezi her yıl olduğu gibi yine Cumhuriyet Meydanı oldu. Yeni yılda vatandaşların bir bölümü, Birinci Kordon'daki eğlence mekanlarını tercih ederken, bir bölümü de büyükşehir belediyesinin hazırladığı eğlenceye katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nce kentin en önemli noktalarından biri olan Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen yılbaşı etkinliğine İzmirliler akın etti. Renkli ışıklarla donatılan meydana akın eden on binlerce İzmirli, yeni yılı burada karşıladı. DJ Tarkan'ın çaldığı parçalarla coşan İzmirliler, Özlem Tekin' in parçalarına da eşlik edip yeni yılın mutluluğunu yaşadı. Meydanı dolduran on binlerce kişiye birbirinden güzel parçalarını seslendiren Özlem Tekin, unutulmaz bir yılbaşı gecesi yaşattı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Özlem Tekin ve vatandaşlar geri sayım yaparak yeni yıla girdi. 10 dakika boyunca gökyüzünü aydınlatan havai fişek gösterisi, alandakileri büyüledi. İzmirliler bu anları cep telefonlarıyla kaydedip sevdikleriyle paylaştı.

Cumhuriyet Meydanı'nın yanı sıra kentin metropol ilçe belediyeleri de yine yılbaşı eğlenceleri düzenledi. Cumhuriyet Meydanı'na gelmeyen İzmirliler buraları da tercih etti. Kentin ilçelerinde düzenlenen çeşitli yılbaşı etkinlikleriyle de yeni yıla merhaba denildi. Saatler geceyi gösterdiğinde kentin ilçeleri havai fişek gösterileri ile aydınlandı.

Bunun yanı sıra İzmir Emniyet Müdürlüğü de yılbaşı gecesi eğlencelerin yapıldığı alanlarda olası olayların önüne geçebilmek için ek güvenlik önlemleri alındı. Yine gece yarısından sonra trafik polisleri de, özellikle alkollü sürücülere yönelik denetimlerde bulundu.

EMNİYET YENİ YILA PASTA KESEREK GİRDİ

İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Vali Mustafa Toprak'la birlikte Kantar Polis Merkezi'nde pasta keserek 2015'e merhaba dedi. İzmir'deki yeni yıl kutlamalarının yapıldığı Cumhuriyet Meydanı'nda alınan güvenlik önlemlerini yerinde kontrol eden Emniyet Müdürü Uzunkaya, buradan Vali Mustafa Toprak'la birlikte Kantar Polis Merkezi'ne geçti. Uzunkaya'ya, emniyet müdür yardımcıları, şube ve ilçe emniyet müdürleri eşlik etti. İl Emniyet Müdürü Uzunkaya, polis merkezinde görevli bayan memurlarla birlikte yeni yıl pastasını kesti. Pasta, basın mensuplarına ve polislere ikram edildi. Emniyet teşkilatı olarak İzmirlilerin yeni yılı sorunsuz şekilde kutlayabilmesi için sokakta olduklarını da vurgulayan Uzunkaya, tüm İzmir halkının 2015 yılını mutluluk, sağlık ve başarılı bir şekilde geçirmesi, basın mensuplarının da iyi haberler yapması temennisinde bulundu.

FOLKART'TAN HAVAİ FİŞEK GÖSTERİSİ

İzmir'in en yüksek binaları olan Folkart Towers ikiz kuleleri, yeni yılı muhteşem havai fişek ve devasa ışık gösterisi ile karşıladı. Türkiye'de ilk defa bir binadan bu büyüklükte gerçekleştirilen havai fişek gösterisinde yaklaşık 6 bin adet havai fişek kullanıldı. Havai fişek gösterisi başta Bayraklı, Bornova, Alsancak, Karşıyaka, Konak olmak üzere bölgenin birçok yerinden büyük ilgiyle izlendi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir 2015'i Coşkuyla Karşıladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement