İzmir'de "Birlik ve Beraberlik" Mitingi - Son Dakika
Güncel

İzmir'de "Birlik ve Beraberlik" Mitingi

Cumhuriyet İçin Güç Birliği Platformu'nca "birlik ve beraberlik" mitingi düzenlendi.

29.10.2014 18:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de Cumhuriyet İçin Güç Birliği Platformu'nca "birlik ve beraberlik" mitingi düzenlendi.

Gündoğdu Meydanı'nda,  çok sayıda siyasi parti ve sivil toplum kuruluşunun destek verdiği mitinge katılanlar "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı attı, Onuncu Yıl Marşı ve İzmir Marşı'nı okudu.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, mitingde yaptığı konuşmada, "Özgürlükteki ilk 29 Ekim'i" olduğunu belirterek, cezaevinde olduğu günlerde özgürlüklerine kavuşacaklarına olan inancını hiçbir zaman kaybetmediğini söyledi.

İzmirlilerin sadece zeybek oynarken diz çöktüğünü ifade eden Balbay, "Ankara en kara günlerinden birini yaşıyor. İçişleri Bakanlığı suçişleri bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı yaptığı ihalelerle üleştirme bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı düşişleri bakanlığı olmuş ama bunlar ruhumuzu karartmasın. Hedefimiz cumhuriyetin 100. yılını cumhuriyetin kuruluş felsefesini benimsemiş bir iktidarla kutlamak" diye konuştu.

Cumhuriyet İçin Güç Birliği Platformu Dönem Sözcüsü Ömer Lütfi Değirmenci de cumhuriyetin değerlerinin ortadan kaldırılmaya çalışıldığını savunarak, "Cumhuriyet ve Atatürk sevgisini kalbimizden sökemeyeceksiniz" dedi. Değirmenci, uygulanan dış politika nedeniyle 6 ile 8 Ekim'de "kalkışma hareketi" yaşandığını belirterek, "Bu hareketle değerlerimiz ayaklar altına alınmak istendi. Biz Atatürk'e, cumhuriyete, bayrağımıza sahip çıkıyoruz. Bu miting de bunun için düzenlendi" dedi.

CHP İzmir milletvekilleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve siyasi parti temsilcilerinin de katıldığı miting, öğrenci andının okunmasıyla sona erdi.

Öte yandan, CHP İzmir İl Başkanlığı miting öncesinde Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Çelenk sunma töreninde konuşan CHP İl Başkanı Ali Engin, Karaman'da maden işçilerinin mahsur olduğunu hatırlatarak, "Bu durumda bayram kutlamanın zor olduğunu biliyoruz ama İzmirliler olarak inadına milli bayramlarımızı kutlayacağız" dedi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmir'de 'Birlik ve Beraberlik' Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement