İzmir'de "İl Özel İdaresi Mallarının Paylaşımı" - Son Dakika
Yerel

İzmir'de "İl Özel İdaresi Mallarının Paylaşımı"

İzmir\'de "İl Özel İdaresi Mallarının Paylaşımı"

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu: "Hem Türkiye'ye hem bütün dünyaya İzmir'in mallarının nasıl gasbeldiğini duyuracağız, ilan edeceğiz"

16.08.2014 14:56

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İl Özel İdaresi mallarının paylaşımı tartışmalarına ilişkin, "Hem Türkiye'ye hem bütün dünyaya İzmir'in mallarının nasıl gasbedildiğini duyuracağız, ilan edeceğiz" dedi.

Büyükşehir Belediyesinin maddi desteğiyle Çiğli Belediyesi tarafından yaptırılan Ataşehir Çok Amaçlı Salonunun temel atma töreninde konuşan Başkan Kocaoğlu, ilçede yaşayan vatandaşlar için spor yapma olanaklarının artırılması ve sağlıklı yaşam alışkanlığının sporla sürdürülmesini amaçladıklarını belirtti.

İl Özel İdaresi mallarının dağıtımı konusunda demokratik ve yasal haklarını İzmirliler adına sonuna kadar savunacaklarını vurgulayan Kocaoğlu, belediye olarak bu malların tarihçesini, nasıl elde edildiğini, bu yatırımların nasıl yapıldığını anlatan bir dergi hazırladıklarını ifade etti.

İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın, "Benim İzmir sevgimi kimse ölçmesin" yönündeki açıklamalarını anımsatan Kocaoğlu, şunları kaydetti:

"İzmir'i seviyorsan İzmir'in malına sahip çıkacaksın, seviyorsan koruyacaksın, seviyorsan kol kanat gereceksin, seviyorsan iş yapacaksın. Hem halkın hem hakkın nezdinde haklıyız. Haklı olduğumuz için çekiniyor. Ben protokol ve rutin görevleri dışında sayın valinin İzmir'e geldiğinden beri 3 tane büyük görevini anımsıyorum. Birincisi Gezi olayları ve yıl dönümünde. Bütün demokratik hak kullanılan protesto olaylarında milletin üzerine su ve gaz sıktırdı. İkinci görevinde ise İl Özel İdaresinin 4,5 milyar lira değerindeki mallarından İzmir'e bir nazar boncuğu bile vermedi. Bir de çok faydalı bir iş daha yaptı. Liman operasyonunda polislere, 'savcıyı oyalayın, operasyonu yapmayın' dedi. Ben bir tek bu üç işini biliyorum. Bunlar dışında bir iş yaptıysa çıkar söyler.

Biz hem Türkiye'ye hem bütün dünyaya İzmir'in mallarının nasıl gasbedildiğini duyuracağız, ilan edeceğiz. Bunların hepsini yasal yollardan yapacağız. İzmirli yarın 'yürüyelim' derse yürüyeceğiz."

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ise spor kenti yapmayı hedefledikleri ilçede herkesin sportif faaliyetlere aktif katılımını istediklerini ve bu amaçlara başka tesisler kurmayı hedeflediklerini söyledi.

Konuşmaların ardından temeli atılan çok amaçlı salonun 2 milyon 330 bin liralık maliyetinin yüzde 70'i İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak. Voleybol, basketbol başta olmak üzere birçok branşta hizmet vermesi planlanan salon, Çiğli'deki ilk spor salonu olma misyonunu da üstlenecek.

Sportif faaliyetlerin yanı sıra beceri kursu salonlarının da bulunacağı komplekste halkın sosyal projelere dönük çalışmalar üretmesine de imkan sağlanacak. Tesisin gelecek yılın ilk aylarında tamamlanması planlıyor. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir'de 'İl Özel İdaresi Mallarının Paylaşımı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement