İzmir'de Kültür Sanat - Son Dakika
Kültür Sanat

İzmir'de Kültür Sanat

İzmir Büyükşehir Belediyesince bu yıl ikincisi düzenlenen İzmir Mizah Festivali, bu akşamki törenle başlayacak.

26.05.2016 12:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesince bu yıl ikincisi düzenlenen İzmir Mizah Festivali, bu akşamki törenle başlayacak.

Festival kapsamında 29 Mayıs'a kadar İzmir Sanat Merkezi, Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi ve Kent Kütüphanesinde edebiyat, karikatür, tiyatro ve sinemayla ilgili söyleşi, atölye, sahne ve film gösterileri yapılacak. Bu yıl, festivalin "onur yazarı" mizah edebiyatının yaşayan en önemli ustası Muzaffer İzgü seçildi.

Kent Kütüphanesinde bu akşam gerçekleştirilecek açılış töreninde, karikatür sanatının büyük ustası Tonguç'un sergisi de açılacak. Küratörlüğünü mizah tarihçisi Turgut Çeviker'in yaptığı sergi, Tonguç'un "Soyut" dergisine çizdiği karikatürlerden oluşuyor. Açılışın ardından Ali Poyrazoğlu, "Ödünç Yaşamlar"ı İzmir Sanat'ta sahneleyecek.

Festival çerçevesinde Turgut Çeviker'in Erdoğan Kar'la yaptığı "Türk Canlandırma Sineması Tarihi" başlıklı belgeselin dünya prömiyeri de yer alacak.

İzmirli sanatseverler, ayrıca canlandırma sinemasında önemli çalışmalara imza atmış, filmleri yurt dışında gösterilmiş Meral ve Cemal Erez'in tüm filmlerinden oluşan programı izleme ve yaratıcılarıyla söyleşme olanağı bulacak.

İzmir Sanat'ta Yüksel Aksu'nun "İftarlık Gazoz" filmi, Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi'nde Ömer Uğur'un "Guruldayan Kalpleri" filmi gösterilecek, her iki filmin yönetmeni de gösterimlere katılıp sinemaseverlerle söyleşecek.

Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi'nde, mizah yazıları ve tek kişilik gösterileriyle tanınan Vedat Özdemiroğlu ile müzisyen Şirin Soysal, birlikte sahne alacak. Gösteride, Timur Selçuk ve Bertolt Brecht'ten parçalar seslendirilecek. Dinletide, Soysal'a piyanoda Adem Gülşen eşlik edecek.

İzmir Sanat'ta gerçekleşecek "Kadın ve Mizah" konulu panelde, kadın çizerler Menekşe Çam, İltem Dilek, Meral Onat ve Betül Yılmaz, okuyucularıyla buluşacak.

Efes'te konser

Öte yandan İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB) Korosu ve solistleri eşliğinde Efes Antik Tiyatro'da sezonun kapanış konserini verecek.

Şef Allessandro Cedrone yönetiminde, Aydın Uştuk, Teyfik Rodos, Seda Ortaç ve Evrim Keskin Özülden solistliğinde sahne alacak orkestra, Ludwig van Beethoven'ın "Senfoni No: 9" adlı eserini seslendirecek.

AASSM

Besteci, perküsyon ustası ve eski İstanbul İsrail Kültür Ataşesi Yinon Muallem'in New York'ta yaşayan İsrailli genç besteci ve caz piyanisti Guy Mintus ile konseri, bu akşam Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) izlenebilir.

Ayrıca " Karataş'tan Güzelyalı'ya Anılar ve Yalılar" adıyla düzenlenecek görsel şiirsel müzikli gösteride, Ali Kocatepe'nin de aralarında yer aldığı solistler, Zafer Çebi ve Mandolin Orkestraları eşliğinde sahne alacak.

Abdi İbrahim Otsuka'nın katkılarıyla hazırlanan "Görmezden Gelmeyelim - Tarih Öncesinden Günümüze Şizofreni Serüveni" sergisi, 20 Haziran'a kadar Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde İzmirlilerle buluşacak.

Uluslararası İzmir Festivali'nin 30 yılını anlatan İKSEV arşivinden çıkan görseller ile gazetecilerin çektikleri fotoğraflardan oluşan sergi, 25 Haziran'a kadar gezilebilir.

Diğer etkinlikler

İzmir Büyükşehir Belediyesince bu yıl 11. kez düzenlenen Balkanlılar Halk Dansları Festivali kapsamında, ev sahibi Türkiye'nin yanı sıra Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Romanya, Sırbistan, Slovenya ve Yunanistan'dan ekipler, bugünden 30 Mayıs'a kadar kentin çeşitli noktalarında sahneye çıkacak.

"Burcu Karadağ & Karadağ Ensemble" bu akşam Doğanlar Şapeli Kültür Merkezi'nde dinleyicisiyle buluşacak.

"Life in Color Kingdom" adıyla İzmir Arena'da cumartesi düzenlenecek etkinlikte, DJ'lerin performansı sırasında dinleyiciler, "renkli boya yağmuru"na tutulacak.

Anadolu Ateşi, 15. yıl özel gösterisiyle 1 Haziran Çarşamba akşamı Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda sahneye çıkacak.

Aynı akşam, İzmir'in ilk özel ve Türkiye'nin ilk "aile orkestrası" olarak bilinen Olten Filarmoni, ünlü İngiliz rock grubu Queen'in eserlerini yorumlayan "MerQury Queen Classical" grubuyla İzmir Arena'da konser verecek.

İZDOB, bu hafta "Lüküs Hayat" opereti ve "Zaide" operasını sahneleyecek, İZDOB Çocuk Korosu da cumartesi günü konser verecek.

Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası (KODA), şef Hakan Şensoy yönetiminde, viyolonsel sanatçısı Münif Akalın solistliğinde, pazartesi akşamı Hikmet Şimşek Sanat Merkezinde sahne alacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat İzmir'de Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement