İzmir'de Yaşanan Kobani Eylemleri Sırasında 26 Kişi Gözaltına Alındı - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Yaşanan Kobani Eylemleri Sırasında 26 Kişi Gözaltına Alındı

İzmir’in çeşitli ilçelerinde, IŞİD’in Kobani’ye ’Ayn el-Arap’ saldırısını protesto için düzenlenen eylemler sırasında çıkan olaylarda 26 kişi gözaltına alındı, bir kişi de ağır yaralandı.

08.10.2014 11:13

İzmir'in çeşitli ilçelerinde, IŞİD'in Kobani'ye 'Ayn el-Arap' saldırısını protesto için düzenlenen eylemler sırasında çıkan olaylarda 26 kişi gözaltına alındı, bir kişi de ağır yaralandı.

IŞİD saldırısı altındaki Kobani'ye 'Ayn el-Arap' destek eylemi, İzmir'in birçok ilçesinde düzenlendi. Çıkan olaylarda cadde ve sokaklar savaş alanına döndü. Karabağlar, Bayraklı, Narlıdere ve Bornova ilçelerinde polis göstericilere müdahalede bulundu. Doğanlar'da gerçekleşen eylemlerde çıkan olaylar sırasında, 38 yaşındaki Ekrem Kaçaroğlu başından yaralandı. Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan Kaçaroğlu tedavi altına alındı. Kadifekale'de bir kurumun bahçesinde bulunan direkteki Türk bayrağını indirmek isteyen 10 kişinin de aralarında bulunduğu 26 kişi gözaltına alındı. Gece boyu devam eden olaylarda yaralanan HDP İzmir İl Başkanı Cavit Uğur, tedavisinin ardından sabaha karşı gözaltına alındı.

İzmir Valisi Mustafa Toprak da Twitter hesabından, "İzmir'in değişik ilçe ve noktalarında yaşanan yakma, yıkma, yasa dışı faaliyet ve eylemlere katılanlar içerisinden 26 kişi gözaltına alındı" açıklamasını yaptı. Toprak, yaralanan ve hastanede tedavi altına alınan bir kişi için ise, "Eylemler sırasında yaralanan E.K.'nın tedavisi, olayla ilgili inceleme ve soruşturma devam ediyor" ifadesini kullandı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İzmir'de Yaşanan Kobani Eylemleri Sırasında 26 Kişi Gözaltına Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement