İzmir'e Kana Bulmak İsteyen Bombacıları Adliyeye Sevk Edildi - Son Dakika
Güncel

İzmir'e Kana Bulmak İsteyen Bombacıları Adliyeye Sevk Edildi

İzmir\'e Kana Bulmak İsteyen Bombacıları Adliyeye Sevk Edildi

İzmir’in Konak bulamak isteyenler 21 şüpheliden 14’ü adliyeye sevkedildi.

10.05.2016 14:01

İzmir'in Konak bulamak isteyenler 21 şüpheliden 14'ü adliyeye sevkedildi. İki ayrı operasyonda yakalanan teröristlerin birbirleri ile bağlantılı olduğu, teröristlerden 2'sinin Güneydoğu'da patlatılan bombalarda parmak izlerinin eşleştiği öğrenilirken Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yol kenarına park edilmiş Alman plakalı şüpheli bir araç içerisinden uzaktan kumandalı 3 adet bomba yüklü tüpün üstünde çıkan parmak izinin yakalanan 'Mervan' kod adlı S.Ö. olduğu ortaya çıktı.

Geçen cuma akşamı, Basmane semtinde asayiş uygulaması yapan Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı yunus ekipleri, şüphe üzerine durdurdukları otomobilde arama yaptı. Otomobilde yapılan aramada; bomba düzeneği, 3 el bombası ve 2 tabanca ele geçirilirken, 4 kişi gözaltına alındı. Yapılan detaylı soruşturma sonucu gözaltına alınan zanlılardan ikisinin terör örgütü PKK tarafından kırsaldan eylem yapmaları için gönderildikleri tespit edildi. İzmir polisi, derinleştirdiği soruşturmada, yakalanan 4 zanlı ile irtibatlı oldukları ileri sürülen kişilere yönelik devam ettirdiği operasyonda, Manisa'da ve İzmir'de 20 kişiyi daha gözaltına aldı. Otomobilde gözaltına alınan zanlılardan 2 teröristin, Mardin Nusaybin ilçesinde süren operasyonlara, sokaklara bomba düzeneği koyan teröristler arasında oldu, zanlıların Ege Bölgesi'nde eylem yapmak için geçtiğimiz 26 Nisan'da otomobil ile Manisa'nın Turgutlu ilçesinde bulunan ve kendilerini bekleyen mevsimlik işçilerin yanına geldikleri ve burada kaldıkları belirlendi. Otomobilde yakalanan 4 teröristin üzerinde çıkan kamera ve flaş bellekte, geçen 28 Nisan'da Manisa'nın Soma ilçesinde yola tuzaklanmış uzaktan kumandalı iki el yapımı patlayıcı belli aralıklarla patlatıp, bir astsubayın yaralanmasına neden olayda, teröristlerin dağlık alandan, çalıların arkasından kamera ile çektikleri görüntülerin çıktığı öğrenildi.

POLİS 2 GÜN SONRA BİR BAŞKA EKİBİ YAKALADI

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve MİT ekiplerinin ortaklaşa yaptığı çalışmada teröristler yakalanırken ilk olaydan 2 gün sonra, Konak Kubilay mahallesinde bir adrese operasyon yapılmış ve adresteki kömürlükte 15 kilo TNT tipi plastik patlayıcı, 6 fünye, 2 uzaktan kumanda anahtar sistemi ile bir telefona bağlı başka bir ateşleyici sistem ele geçirmişti. Olayla ilgili patlayıcıyı getiren A.K. ile 6 şüpheliyi gözaltına alınmıştı.

BİR EKİP BOMBA DÜZENEĞİ İKİNCİ EKİPTE PATLAYICI GETİRMİŞ

15 kilo patlayıcı ile yakalanan zanlı A.K.'nin, yaklaşık 3 ay önce İzmir'e patlayıcıyı getirdiği tespit edilmiş. Polisin, kurye A.K.'yi İzmir'e ilk geldiği andan itibaren adım adım takip ettiği, kırsal kesimden gelmesi beklenen bombacı, ilk yapılan operasyonda yakalanması üzerine Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin harekete geçip yakaladığı ortaya çıktı. İlk yakalanan ekipte, bomba düzeneği yakalanırken ikinci yakalanan ekipte ise patlayıcı madde yakalandığı, bağlantıda olan terörsitlerin, büyük bir eylem peşinde olduğu ileri sürüldü.

MARDİN'DEKİ BOMBALARDA PARMAK İZLERİ ÇIKTI

Öte yandan, İzmir Terörle Mücadele, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve MİT'in ortaklaşa düzenlediği ve ilk olarak otomobilde bomba düzenekleri ile yakalanan 4 zanlıdan PKK'nın dağ kadrosunda yer aldığı ileri sürülen 'Mervan' kod adlı S.Ö. ile 'Sero' kod adlı E.A.'nın parmak izlerinin Mardin'in Derik, Kızıltepe ve Nusaybin ilçelerinde, Şubat ve Mart aylarında sokaklara döşenilen ve patlatılan bombalarda eşleştiği ortaya çıktı. Ayrıca, geçtiğimiz 29 Şubat, Kızıltepe ilçesinde yol kenarına park edilmiş Alman FL WW 102 plakalı otomobilde, uzaktan kumandalı 3 adet bomba yüklü tüp tespit edilmiş ve patlatılmadan polis ekiplerince imha edilmişti. Bu bombanın üzerinde 'Mervan' kod adlı S.Ö.'nün parmak izinin çıktığı bildirildi.

Her iki operasyonda da yakalanan toplam 21 zanlıdan 7'si emniyetteki işlemlerinin ardından serbest kalırken aralarında bombacılar S.Ö. ve E.A.'nın da bulunduğu 14 kişi, bugün öğle saatlerinde adliyeye sevkedildi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İzmir'e Kana Bulmak İsteyen Bombacıları Adliyeye Sevk Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement