İzmir Midilli Adası'ndan Yeni Mülteci Grubu Dikili Limanı'na Geldi - Son Dakika
Güncel

İzmir Midilli Adası'ndan Yeni Mülteci Grubu Dikili Limanı'na Geldi

İzmir Midilli Adası\'ndan Yeni Mülteci Grubu Dikili Limanı\'na Geldi

Midilli Adası'ndan yeni mülteci grubu Dikili Limanı'na geldiİZMİR'den yasadışı yollarla 20 Mart'tan sonra Yunan adalarına geçen mültecilerin, geri kabullerine 4 günlük aradan sonra tekrar başlandı.

08.04.2016 11:27

Midilli Adası'ndan yeni mülteci grubu Dikili Limanı'na geldi

İZMİR'den yasadışı yollarla 20 Mart'tan sonra Yunan adalarına geçen mültecilerin, geri kabullerine 4 günlük aradan sonra tekrar başlandı. Midilli Adası'ndan ilk seferde Lesbos gemisine alınan 45 mülteci, Dikili'ye getirildi. Bu arada geminin denize açılması sırasında iadeye karşı çıkan aktivistlerin denize atlayıp geminin açılmasını engellemeye çalıştıkları öğrenildi.

AB ile Türkiye arasında varılan anlaşmayla, 20 Mart'tan sonra Yunanistan'a geçen mültecilerin iadesini öngören Geri Kabul Anlaşması'nın uygulanmasında, 4 gün aradan sonra tekrar başlandı. Geçen pazartesi 202 kişinin iadesiyle yaşanan ilk kabulden sonra Yunanistan tarafında yaşanan eylemler ve iltica taleplerinden dolayı, planlar değişti. Çarşamba günü yapılması öngörülen iadeler bu güne ertelendi. Bugün de Midilli Adası'ndaki Irak, İran, Pakistan, Afganistan uyruklu 45 mülteci Lesbos gemisine alındı. Mültecilere yine aynı sayıda Frontex görevlileri de eşlik etti. Geminin limandan ayrılırken, sığınmacıların iadesine karşı çıkan aktivistleri protesto gösterisi yaptığı, üçünün denize atlayarak geminin önüne geçmeye çalıştığı öğrenildi. Protesto gösterileri arasında Midilli'den ayrılan Lesbos gemisi, saat 09.10'da Dikili Limanı'na yanaştı.

TEK TEK GEMİDEN ALINDI

Geminin limana yanaşmasından sonra mülteciler tek tek gemiden alındı. Yunanistan'dan gelen bilgilerle, eldeki bilgilerin karşılaştırılmasından sonra mültecilerin iadeleri kabul edildi. Sağlık kontrolünden geçirilen mültecilerin parmak izleri alındı fotoğrafları çekildi. İl Göç İdaresi görevlilerinin gözetiminde yapılan bu çalışmalardan sonra mülteciler, polisin eskortluk yaptığı otobüslerle Kırklareli'nedeki merkeze götürülecekleri açıklandı. Bu arada olası olayların önüne geçebilmek için, çevik kuvvet ekibi de Toma eşliğinde limanda önlem aldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Midilli Adası'ndan Yeni Mülteci Grubu Dikili Limanı'na Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement