İzmir 'Sessiz Çığlık' Eylemine Tuncay Özkan Desteği - Son Dakika
Güncel

İzmir 'Sessiz Çığlık' Eylemine Tuncay Özkan Desteği

İzmir \'Sessiz Çığlık\' Eylemine Tuncay Özkan Desteği

'Sessiz çığlık' eylemine Tuncay Özkan desteğiİZMİR'de CHP Konak İlçe Başkanlığı, Hakkari'de 8 askerin şehit olması ve son 13 yılda hayatlarını kaybedenler için, toplumsal çöküşe karşı 'sessiz çığlık' adıyla oturma eylemi yaptı.

14.05.2016 20:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'Sessiz çığlık' eylemine Tuncay Özkan desteği

İZMİR'de CHP Konak İlçe Başkanlığı, Hakkari'de 8 askerin şehit olması ve son 13 yılda hayatlarını kaybedenler için, toplumsal çöküşe karşı 'sessiz çığlık' adıyla oturma eylemi yaptı. CHP'lilerin protestosuna, karaciğer rahatsızlığı çeken CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan da destek verdi.

Hakkari'de dün 8 askerin şehit olmasının ardından CHP Konak İlçe Başkanlığı, ölümlerin sıradanlaşmaması ve toplumsal çözülmelere neden olmaması için 'sessiz çığlık' adıyla Alsancak Kıbrıs Şahitleri Caddesi'nde oturma eylemini yaptı. Ellerindeki dövizlerle tepkilerini gösteren partililer adına açıklama yapan CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, şunları söyledi: "Toplumun son 13 yılda, ahlaki ve insani değerler bakımından çöktüğünü görmekteyiz. Son 13 yılda, vurdumduymaz, sorgulamayan, yargılamayan ve muhakeme edemeyen bir toplumla karşı karşıya kaldık. Bu iktidarın tam da yaratmak istediği böyle toplum yaratıldı. Galiba bu konuda bayağı bir yol aldıklarını görmekteyiz. Bu eylemimiz de, uyumakta olan halkımızın silkelenmesini sağlayacak bir isyandır. Toplumun bu silkelenişe, her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğunu görmekteyiz. Gün, yargılama, sorgulama, araştırma ve değerlendirme günüdür."

Partililerinin sessiz çığlığına Milletvekili Tuncay Özkan da, destek verdi. 6 yıl kaldığı Silivri Cezaevi'ndeki koşullar nedeniyle hasar gören karaciğerine Almanya'nın Frankfurt kentinde kök hücre tedavisi uygulanan, karaciğerinde böcek ilacı kalıntısı bulunduğu öne sürülen Tuncay Özkan operasyonun ardından ilk kez burada görüntülendi. Üç ay boyunca maske takması istenen Tuncay Özkan eylemde maske takmadı ancak sürekli dezenfekte spreyi kullandığı dikkat çekti. İnsanlarla temasta bulunmamaya özen gösteren Özkan hastalığıyla ilgili açıklama yapmadı, ölümlerin sıradanlaşmaması ve bu tür protestoların artması gerektiğini ifade etti.

GÖRDÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Basın açıklamasından görüntü.

Tuncay Özkan'ın görüntüsü.

Haber: Taylan YILDIRIM, Kamera: Mücahit BEKTAŞ/ İZMİR (DHA)

====================================

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir 'Sessiz Çığlık' Eylemine Tuncay Özkan Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement