Kaçakları Ölüme Götürdüğü İleri Sürülen 3 Suriyeli'ye Gözaltı - Son Dakika
Güncel

Kaçakları Ölüme Götürdüğü İleri Sürülen 3 Suriyeli'ye Gözaltı

Kaçakları Ölüme Götürdüğü İleri Sürülen 3 Suriyeli\'ye Gözaltı

Bodrum'dan Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası'na geçmek için bindikleri fiber teknenin batması sonucu 6 kaçağın yaşamını yitirdiği facianın organizatörü oldukları ileri sürülen Suriye uyruklu 3 kişi, Mersin'de polis tarafından yakalanıp, gözaltına alındı.

18.03.2015 18:47

Bodrum'dan Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası'na geçmek için bindikleri fiber teknenin batması sonucu 6 kaçağın yaşamını yitirdiği facianın organizatörü oldukları ileri sürülen Suriye uyruklu 3 kişi, Mersin'de polis tarafından yakalanıp, gözaltına alındı. Bodrum'a getirilen şüphelilerin adliyeye sevk edilecekleri bildirildi. Öte yandan, aynı faciada kayıp olan 2 kaçağı arama çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Bodrum'da devriye görevi yapan Sahil Güvenlik Botu, geçen pazartesi günü saat 00.05'te, Karaada yakınlarında denizde bitkin halde bulduğu Suriyeli bir kaçağı kurtardı. Kaçakların ifadesinden yasadışı yollardan, Bodrum'a 5 mil mesafedeki Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası'na geçmeye çalışırken bindikleri küçük fiber teknenin birkaç dakika önce su alıp, battığı öğrenildi. Teknede Suriye ve Irak uyruklu toplam 15 mültecilerin daha bulunduğunun belirlenmesi üzerine bölgede arama-kurtarma çalışması başlatıldı. Gece boyunca Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait 5 bot, Arama Kurtarma Gemisi TCSG Umut ve 1 helikopter ile bölgede arama yapıldı. 1'i kadın 7 kaçak daha sağ kurtarıldı. 6 Suriyeli'nin ise cesedine ulaşıldı. Kayıp 2 kaçağı ise arama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

MERSİN'DE YAKALANDILAR

Olayın ardından Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Bölgedeki çalışmalar sonucunda kaçakları Bodrum'a getirip, yurt dışına çıkmalarını ogranize ettikleri belirlen şüphelilerin 27 plakalı bir minibüs ile ertesi gün saat 03.30 sıralarında ilçeden ayrıldıkları tespit edildi. Takip sonucu minibüsün Antalya Sahil yolundan Mersin yönüne seyir halinde olduğu belirlendi. Bunun üzerine aynı gün saat 15.30 sıralarında Mersin Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile irtibata geçilip, koordineli bir şekilde operasyon düzenlenerek minibüs durduruldu. İçindeki Suriyeli organizatörler A.H., İ.M. ve M.H.A. gözaltına alındı. Bodrum'a getirilen üç insan tacirinin, polisteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından 'göçmen kaçakçılığı yapmak' ve 'bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçlarından adliyeye sevk edilecekleri bildirildi. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kaçakları Ölüme Götürdüğü İleri Sürülen 3 Suriyeli'ye Gözaltı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement