Kadınlar Resmi Tatil İstedi, Erkekler Tepki Gösterdi - Son Dakika
Güncel

Kadınlar Resmi Tatil İstedi, Erkekler Tepki Gösterdi

Kadınlar Resmi Tatil İstedi, Erkekler Tepki Gösterdi

Şanlıurfada, İl Kadın Platformu üyesi bir grup, PTT önünde basın açıklaması yaparak kadın vekillere faks gönderdi.

02.03.2015 12:35

Şanlıurfada, İl Kadın Platformu üyesi bir grup, PTT önünde basın açıklaması yaparak kadın vekillere faks gönderdi. Faks gönderimi esnasında erkekler dikkatlice kadınları izlerken, bir erkek tepki gösterdi.

PTT Sarayönü Şubesi önünde toplanan platform üyesi 10 kadın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle basın açıklaması yaptı. Şanlıurfa İl Kadın Platformu adına konuşan Şevreş Yazar, 8 Mart gününün resmi tatil ilan edilmesini istedi. Yazar, 8 Mart'ın dünyanın pek çok ülkesinde ve Türkiye'de kadınların hak ve eşitlik isteklerini dile getirdikleri, kadın olmaktan dolayı yaşadıkları sorunlara dikkat çektikleri, her türlü baskı ve sömürüye karşı bir araya geldikleri gün olduğunu belirterek "Bugün aralarında Çin, Rusya, Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgızistan'ın da bulunduğu pek çok ülkede 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ülkenin genel tatil günlerinden biri olarak kabul edilmektedir. Kadınlar kadın olmaktan kaynaklı yaşadığı sorunlara karşı bir araya gelinen, 8 Martın tüm kadınlar için resmi tatil ilan edilmesini istiyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından slogan atan kadınlar PTT binasına girerek kadın milletvekillerine faks gönderdi.

PTT şubesi içerisindeki erkek müşterilerin faks gönderen kadınları izlemesi dikkat çekerken, bir erkek müşterinin faks gönderen platform üyesi bir kadına tepki göstermesi dikkat çekti. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kadınlar Resmi Tatil İstedi, Erkekler Tepki Gösterdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement