Kapatılan Belde Belediyelerinin Ak Partili Başkanları Toplantısı - Son Dakika
Politika

Kapatılan Belde Belediyelerinin Ak Partili Başkanları Toplantısı

Kapatılan Belde Belediyelerinin Ak Partili Başkanları Toplantısı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan.(1) "Biz, meseleye partizanlık gözüyle bakmış olsaydık, yüzde 57'si AK Partili olan belediyeleri böyle bir değişime, dönüşüme tabi tutmazdık."

13.06.2013 12:55

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan: (1)

-"Biz, meseleye partizanlık gözüyle bakmış olsaydık, yüzde 57'si AK Partili olan belediyeleri böyle bir değişime, dönüşüme tabi tutmazdık. Bizim derdimiz partizanlık değil, bizim derdimiz hizmetkarlık. Biz, üzerimizde milletin emanetini taşıyoruz, partizanlık uğruna milletin bu emanetine asla ihanet içinde olmayız, olmadık ve olamayız"

-"Seçim sandıkları kapatıldığında iktidar partileri önlerine haritayı açtılar, nereden oy aldıklarını, ne kadar oy aldıklarını, ne kadar oy almadıklarını renkli kalemleriyle işaretlediler. Oy aldıkları köylere, beldelere, ilçe ve illere hizmet taşırken, oy almadıkları yerleri adeta cezalandırdılar. Biz, AK Parti olarak böyle bir siyaseti ve siyasetle hizmet anlayışını elimizin tersiyle ittik"

-"780 bin kilometrekarenin tamamında modern, kalkınmış bir Türkiye hedefliyoruz dedik', onun için bölgesel milliyetçiliği ayaklarımızın altına aldık. Bunu ne zaman söyledik? 2001'de söyledik. O günden bugüne, 13 yılı deviriyoruz, bu anlayışla geldik. Hizmette 11 yıla geldik. 76 milyonun her bir ferdi bizim nazarımızda birdir, beraberdir, kardeştir. Bütün bölgeler vatandır, dolayısıyla hiçbir ayrım yapmayız, yapamayız"

Başbakan Erdoğan, kapatılan belde belediyelerin AK Partili başkanlarının katılımıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen toplantının Türkiye için hayırlara vesile olmasını temenni ederek, bir araya gelen tüm belediye başkanlarına yaptıkları ve yapacakları çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Erdoğan, 12 Kasım 2012 tarihinde çıkarılan yasayla 13 ili ve daha sonra Ordu ilini de ekleyerek 14 ili büyükşehir belediyesi statüsüne kavuşturduklarını, Türkiye genelinde büyükşehir belediyesi sayısının böylece 30'a yükseldiğini, aynı yasayla yeterli nüfusa sahip olmayan belediyelerin de bir dönüşüme tabi tutulduğunu anlattı. Bazı çevrelerin bu duruma "kapatma" ifadesini kullandığını, ama kendisinin "dönüşüm" ifadesini kullandığına dikkati çeken Başbakan Erdoğan, "Çünkü o ifade istismardır. Bu istismara da fırsat vermemek lazım" dedi.

Türkiye genelindeki 2 bin 950 belediyeden bin 637'sinde bu dönüşümü gerçekleştirdiklerini, bu değişimi gerçekleştirirken de muhalefet tarafından her zamanki gibi çok ağır eleştiri, hakaret, iddia ve iftiralara maruz kaldıklarını belirten Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Partizanlık yaptığımızı iddia etmekten tutun, Türkiye'yi bölmeye kadar her türlü yakışıksız ifadeyi bu süreç içerisinde kullandılar. Ancak kapatılacak belde belediyelerinin parti dağılımı bizim bu yasada ne kadar samimi olduğumuzu, ne kadar gerçekçi olduğumuzun  ispatıdır. AK Partili belediyelerin sayısı nedir? Bin 637'nin içinde 928 tane AK Partili belediye var. Biz, meseleye partizanlık gözüyle bakmış olsaydık, yüzde 57'si AK Partili olan belediyeleri böyle bir değişime, dönüşüme tabi tutmazdık. Bizim derdimiz partizanlık değil, bizim derdimiz hizmetkarlık. Biz, üzerimizde milletin emanetini taşıyoruz, partizanlık uğruna milletin bu emanetine asla ihanet içinde olmayız, olmadık ve olamayız. Bizim için her zaman esas olan milletimize ulaştırdığımız hizmettir, bu hizmetin kalitesidir, yaygınlığıdır. Bu en ideal, en güzel şekliyle nasıl verilebilir, biz buna bakıyoruz."

-"AK Parti'den önce siyaset haritalar üzerinden yapılırdı"

Başbakan Erdoğan, Türkiye'de AK Parti'den önce siyasetin hep kağıtlar, haritalar üzerinden yapıldığını ifade ederek, "Seçim sandıkları kapatıldığında iktidar partileri önlerine haritayı açtılar, nereden oy aldıklarını, ne kadar oy aldıklarını, ne kadar oy almadıklarını renkli kalemleriyle işaretlediler. Oy aldıkları köylere, beldelere, ilçe ve illere hizmet taşırken, oy almadıkları yerleri adeta cezalandırdılar. Biz, AK Parti olarak böyle bir siyaseti ve siyasetle hizmet anlayışını elimizin tersiyle ittik" diye konuştu.

Seçimlerin ardından önlerine tertemiz bir Türkiye haritası koyduklarını ve üzerinde hiçbir siyasi işaretleme yapmadan 780 bin kilometrekareye, 76 milyona tek bir nazarla baktıklarını vurgulayan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bizim, oy alamadığımız köylerimize, beldelerimize, ilçe ve illerimize bakın, ne demek istediğimizi o zaman daha iyi anlayacaksınız. KÖYDES ne demektir? Cumhuriyet tarihinde böyle bir uygulama yok. KÖYDES ile köylere hiçbir zaman olmayan bir desteği biz ulaştırdık. BELDES ne demektir? Belediyelere ekstra bir desteği BELDES ile yine biz ulaştırdık. Bizden öncekilerin aklına niçin böyle şeyler gelmiyordu? Çünkü onların 'hizmet' diye bir derdi yoktu.

Tunceli'den biz milletvekili çıkartamadık, ama gidin Tunceli'ye orada açtığımız üniversiteyi görürsünüz, inşa ettiğimiz hastaneleri, yolları, okulları, derslikleri, barajları görürsünüz. Biz, Tunceli'ye o kadar hizmet götürdük ki inanın Tunceli'den her zaman en yüksek oyları alan CHP, 90 yıl boyunca böyle hizmet götürmemiştir. İzmir, cumhuriyet tarihinde her alanda en büyük hizmeti, en büyük eseri AK Parti döneminde görmüştür. Antalya, bize oy versin, vermesin uluslararası marka şehir olma yolunda cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarına bizim dönemimizde şahit olmuştur. Iğdır aynı şekilde milletvekilimiz olmasa da orada tarihinde hiç görmediği eserlerin yükseldiğini görürsünüz. Havalananına, hastanelere, yollara varıncaya kadar bunu görürsünüz. Bizzat gittim havaalanını açtım. Hakkari aynı şekilde hiç milletvekilimiz olmasa da orada okullarından, hastanelere, yollara, üniversitesine  varıncaya kadar... Havaalanını da açıyoruz, bu yatırımları görürsünüz."

Başbakan Erdoğan, 2001 yılında Afyonkarahisar'dan yola çıkarken "81 vilayetin 81'i bizim nazarımızda birdir" ifadesini kullandığını anımsatarak, o dönem 'Biz, etnik milliyetçilik yapmayacağız' dedik. Biz bu ülkede Türküyle, Lazıyla, Kürdüyle, Çerkeziye, Gürcüsüyle, Arnavutuyla, Boşnağıyla aklınıza ne gelirse hepsiyle biriz, beraberiz, bütünüz. Çünkü yaradılanı yaratandan ötürü seviyoruz" dedi.

"Bölgesel milliyetçilik de yapmayacağız" dediklerini anımsatan Başbakan Erdoğan, Türkiye'de yatırımların on yıllarca batıya yapıldığını, Orta Anadolu, Doğu ve Karadeniz bölgelerine yatırımların yapılmadığını söyledi. Başbakan Erdoğan, "Biz ne dedik? Dedik ki; 'Batı'da ne varsa, Doğu'da da o olacak, Kuzey'de ne varsa, Güney'de de o olacak. 780 bin kilometrekarenin tamamında modern, kalkınmış bir Türkiye hedefliyoruz dedik', onun için bölgesel milliyetçiliği ayaklarımızın altına aldık. Bunu ne zaman söyledik? 2001'de söyledik. O günden bugüne, 13 yılı deviriyoruz, bu anlayışla geldik. Hizmette 11 yıla geldik. 76 milyonun her bir ferdi bizim nazarımızda birdir, beraberdir, kardeştir. Bütün bölgeler vatandır, dolayısıyla hiçbir ayrım yapmayız, yapamayız."

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Kapatılan Belde Belediyelerinin Ak Partili Başkanları Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement