Karabük Emitt Fuarın'da Ziyaretçilerin İlgi Odağı Oldu - Son Dakika
Yerel

Karabük Emitt Fuarın'da Ziyaretçilerin İlgi Odağı Oldu

Karabük Emitt Fuarın\'da Ziyaretçilerin İlgi Odağı Oldu

İstanbul Tüyap Beylikdüzü Fuar Merkezi'nde düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (Emitt) yer alan Karabük standı ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

30.01.2014 18:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Tüyap Beylikdüzü Fuar Merkezi'nde düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (Emitt) yer alan Karabük standı ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

70'in üzerinde ülkeden 4 bin 500'ün üzerinde kurum, kuruluş, belde katılımcılarının yer aldığı Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT) Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in katıldığı törenle kapılarını 18. kez açtı.

Açılış törenine Karabük Valisi İzzettin Küçük, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Eskipazar Kaymakamı Abdullah Kadıoğlu, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy ve İl Kültür Turizm Müdürü İbrahim Şahin katıldı.

Karabük, Zonguldak, Kastamonu, Bartın, Düzce, Sakarya, Yalova, Bolu, Kocaeli il ve ilçe stantlarının yer aldığı hol turizm profesyonellerinin ilgi odağı olmaya devam ediyor. Batı Karadeniz Kalkınma Birliği (BAKAB), Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ve Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ile birlikte güç birlikteliği yapılarak hazırlanan stantlar, EMİTT 2014 fuarında geçen yıl olduğu gibi bu yılda en çok ilgi gören stantlar oldu.

EMİTT 2014'ü değerlendiren Vali İzzettin Küçük, "Geçen sene olduğu gibi bu senede 9 il birlikte hareket ederek 2 bin 200 metekarelik bir salonda Batı Karadeniz illeri olarak yer alıyoruz. Bu sene daha profesyonel sade ama zengin bir katılım sağladık. Katılımcıların çok ferah bir ortamda gezmeleri için rahat bir mekan oluşturuldu. Bu fuarların yansımasını her sene turizm alanında fazlası ile görüyoruz. Aynı zamanda 9 il olarak güç birliği yapmamız Batı Karadeniz kavramı içinde tanıtım yapmamız kendimizi ifade gücümüzü daha çok artırıyor. Bölgemize gelen turist verilerinden bunu zaten görebiliyoruz. Bu düzenlemede emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Şu sadelik, ferahlık, zenginlik tanıtımda tecrübe gerektiriyormuş. Her sene üzerine yeni bir şeyler koyarak yeni konseptlerle birlikte tanıtım çok daha da iyi hale geliyor. Valilik olarak EMİTT için verdiğimiz para toplamda 25-30 bin TL'dir. Broşür ya da CD yaparak tanıtım yapmak isteseniz zaten en az bu rakamları ödemeniz gerekir. Verdiğimiz bu paralar günümüze göre çok büyük rakamlar değil. Çok büyük rakamlara mal olduğu söyleniyor ama bunun ilimize kazandırdıklarını hesapladığınızda verdiğimizin yüzlerce katı kazancımız oluyor, bunu da özellikle ifade etmek isterim. Dünyadaki ve Türkiye'de ki bütün turizm firmaları burada ve onlarla işbirliği imkanı doğuyor. Bunun geri dönüşümünü parayla ölçmek mümkün değil. Bu bir fırsattır, bu tür fırsatları kaçırmamak lazım. Bu işlerin bedeli de öyle zannedildiği gibi ciddi bir maliyet değildir" dedi.

2014 yılında planlanan tanıtım organizasyonlarına da değinen Vali Küçük, "17 Nisan 2014 tarihinde Feshane'de başlayacak olan Karabük Tanıtım günlerimiz var bununla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Feshane tanıtımımız daha büyük, görkemli ve zengin olacak. Karabük ilimizin bütün değerlerini ve özelliklerini ortaya koyacağımız, sadece kamu kuruluşları değil, sivil toplumun ve esnaflarımızın da yer alacağı bir düzenleme olacak. Feshane'deki bu etkinliğimiz üç gün boyunca sürecek ve İstanbul'daki hemşerilerimizin de çok büyük katkısı olacak. Üç gün boyunca kendimizi ilk defa İstanbul'da ifade etme ve tanıtma fırsatımız olacak. Hazırlıklarımız çok ciddi bir şekilde devam ediyor. Görev paylaşımları yapıldı. Bizleri en çok sevindiren konu İstanbul'da ki hemşerilerimizin samimi ve ciddi bir şekilde bu organizasyona sahip çıkmaları oldu. Feshane günlerinin başarısı onların desteği ile olacak. 2014 yılında EMİTT ve Feshane Karabük Günleri ile iki büyük organizasyonun sahipliğini yapacağız. İnşallah Karabük hak ettiği daha güzel tanıtım imkanlarına kavuşur" dedi. - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karabük Emitt Fuarın'da Ziyaretçilerin İlgi Odağı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement