Kavacık Üzüm Festivali" - Son Dakika
Yerel

Kavacık Üzüm Festivali"

Kavacık üzümü ile ünlü Karabağlar'ın Kavacık mahallesinde, Karabağlar Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 19-20 Eylül tarihleri arasında düzenlenen "5. İzmir Kavacık Üzüm Festivali"ne ev sahipliği yaptı.

20.09.2015 17:31

Kavacık üzümü ile ünlü Karabağlar'ın Kavacık mahallesinde, Karabağlar Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 19-20 Eylül tarihleri arasında düzenlenen "5. İzmir Kavacık Üzüm Festivali"ne ev sahipliği yaptı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, köy meydanında düzenlenen törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İzmir milletvekilleri Ali Yiğit, Tacettin Bayır, mahalle halkı ve festival için gelen İzmirliler katıldı.

Kocaoğlu konuşmasında, yerelde kalkınmayı sağlamak için yola çıktıklarını ve büyük oranda başarılı olduklarını belirterek, "Sadece belediye hizmetlerini yapmakla kent kalkınmıyor. Bundan sonra da daha da hızlı çalışarak kentimizi, köylümüzü kalkındırmaya çalışacağız" dedi.

Kocaoğlu, Kavacık üzümünün Türkiye'de ve dünyada eşi benzerinin olmadığını kaydederek, "Bu coğrafyanın, bu denizin, bu toprağın bize kazandırdığı nimet. Kavacıklılar bu nimetlerine sahip çıkıyorlar. Karabağlar Belediye Başkanımız bunu festivalle taçlandırıyor. Ege'den, İzmir'den birçok insan yarımadayı, sahillerini, içerideki dağ köylerimizi, tarihi güzelliklerimizi dolaşmaya geliyorlar. Bu festivaller sayesinde biz de Kavacık'ı duyurmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Efemçukuru'ndaki altın madenine de değinen Kocaoğlu, "Altın aranması hepimizi son derece üzdü. Hukuki mücadelemizi devam ettiriyoruz" ifedelerini kullandı.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise Kavacık'taki dokuyu, doğallığı koruyup, iyileştirerek geleceğe taşımak istediklerini ifade ederek, "Kavacık Tırazlı ve Uzundere için Kentsel Tasarım ve Gelişim Projesi'ni devreye sokacağız. İzmir Üniversitesi ile protokol aşamasındayız. Kavacık çok güzel bir köy. Biraz ilgiye ihtiyacı var. Göreve geldiğimiz günden beri bunu yapmaya çalışıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından seçmelere katılan en iyi üzüm seçildi.

Jüri Başkanı Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Altındişli, ilk dörde giren üzümleri açıkladı. 15 bağ gezilerek, üzümlerin şeker değerlerine bakılarak yapılan değerlendirmede birinci Yahya Çöpçü, ikinci Mahmut Aksu, üçüncü Nuri Aksu, dördüncü Salih Yalçın oldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kavacık Üzüm Festivali' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement