Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Ameliyathane Hemşireliği Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Ameliyathane Hemşireliği Eğitimi

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Ameliyathane Hemşireliği Eğitimi

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından düzenlenen 1. Ameliyathane Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı tamamlandı.

31.03.2016 10:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından düzenlenen 1. Ameliyathane Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı tamamlandı.

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinin "Ameliyathane Hemşireliği Uygulama Merkezi" olarak belirlenmesinin ardından düzenlenen ve çeşitli illerden otuz hemşirenin katıldığı 1. Ameliyathane Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı tamamlandı.

22 Şubat - 22 Mart 2016 tarihleri arasında söz konusu eğitim programına Konya Beyhekim, Sorgun, İzmit SEKA, Artvin, Aksaray ve Develi Hatice-Muammer Kocatürk ve Batman Bölge Devlet Hastanesinden, Kayseri Asker Hastanesi, Ahi Evran Üniversitesi ve Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinden katılan 30 hemşire kursu başarı ile tamamlayarak sertifika almaya hak kazandı.

Sertifika töreninde konuşan Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Özcan; "1 aylık bir eğitim sonunda sertifika programını tamamlamış bulunuyoruz. Öncelikle tebrik ediyorum. Hastanemizin genel yapısıyla ilgili biraz bilgi vermek isterim. Hastanemiz 7 ayrı yerleşkede 19 ayrı binada hizmet veriyor. 1414 yatak ve 26 ayrı ameliyathane salonumuz var. Hastanemize 2015 yılında 3 milyon 200 bin başvuru yapılmış, 94 bin hasta yatarak tedavi görmüş ve 72 bin ameliyat yapılmıştır. Yani her ay ortalama 6 bin ameliyat yapıldığını söyleyebiliriz. Tüm ameliyathane personelimizle birlikte çok büyük bir ameliyat yükünü karşılıyoruz. Ameliyathanemize son dönemde ciddi yatırımlar yapıldı. Yaklaşık 2 milyonluk bir yatırımla merkez ameliyathanemizin masasından lambasına tamamen modernizasyonu sağlandı. Programın düzenlenmesinde emeği geçen başta Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürümüz Sultan Hanım olmak üzere programın koordinatörü Mustafa Beye, programda ders vermek suretiyle katkıda bulunan hekim ve hemşire arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bundan sonra da sertifikalı eğitimlerimiz devam edecek. Eğitim araştırma hastanesi olmakta, bu şekilde toptan eğitimin kalitesini artırmakla mümkün. Bunun güzel bir örneğini de sizlerle birlikte karşılamaktan çok memnunum" dedi.

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından; Ameliyathane Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı Uygulama Yetki Belgesi almak için yapılan başvurular Ameliyathane Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Standartları doğrultusunda incelenip, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne "Ameliyathane Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Uygulama Yetkisi" verilmiştir. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Ameliyathane Hemşireliği Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement